‹ Takaisin

Daddy's Home 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vuoden 2015 hittikomedian jatko-osassa isä ja isäpuoli Dusty (Mark Wahlberg) ja Brad (Will Ferrell) päättävät yhdistää voimansa voidakseen tarjota lapsilleen täydellisen joulun. Heidän hiljattain solmittu sopunsa joutuu kuitenkin koetukselle, kun Dustyn vanhan liiton machoisä (Mel Gibson) ja Bradin übertunteikas pehmoisä (John Lithgow) saapuvat vieraisille juuri sopivasti tehdäkseen perheen joulunvietosta yhtä hullunmyllyä. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Uusperhekomedian jouluinen jatko-osa käsittelee samoja teemoja kuin ensimmäinenkin Daddy’s Home -elokuva: Millainen on hyvä isä? Millainen on ‘oikea mies’? Miten vastuu läheisten hyvinvoinnista jaetaan? Miten tunteita ilmaistaan?

Vuoroasumista, jaettua vanhemmuutta ja maskuliinisuuden paineita lähestytään humoristisella otteella. Elokuva pitäytyy aikuisten näkökulmassa – myös käsitellessään lasten tilanteita kuten sisarussuhteita, ihastumista ja suhdetta älypuhelimiin. Daddy’s Home 2:n huumorikin on suunnattu vielä ensimmäistä elokuvaa tiiviimmin aikuisille seksiviittauksineen ja joulutotista humaltuneine lapsineen, mutta myös kreisikomedialle ominaista kaatuilua elokuvassa nähdään.

 

Keskustelun tueksi

  • Kenelle elokuvassa nauretaan ja miksi?
  • Elokuvan perheissä kilpaillaan hyvästä vanhemmuudesta. Millaisista teoista aikuiset saavat “hyviä vanhemmuuspisteitä” elokuvassa? Mikä omasta mielestäsi kuuluu hyvään vanhemmuuteen?
  • Elokuvassa nähdään myös perheiden yksilöllisiä ratkaisuja. Esimerkiksi toisen perheen varhaisteini saa pitää napapaitaa, mutta toisen perheen lapsi ei. Miksi eri perheissä voi olla erilaisia sääntöjä? Missä asioissa lapsien kannattaa osallistua päätöksentekoon?
  • Ketkä Daddy’s Home 2 -elokuvassa toimivat mielestäsi hyvinä malleina tunneilmaisussa ja vuorovaikutuksessa? Miksi tunteiden tunnistaminen ja tunteista puhuminen on tärkeä taito? Millaisissa tilanteissa tunnetaitoja tarvitaan perheessä?
  • Millaiset miehen mallit elokuvan isovanhemmat tarjoavat aikuisille lapsilleen? Millaista käytöstä he edellyttävät? Miksi? Millä tavoin vanhempien odotukset voivat vaikuttaa lapsiin?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Daddy's Home 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Daddy's Home 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024