‹ Takaisin

David Copperfieldin elämä ja teot

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejamoninainen

Elokuvan synopsis

David Copperfieldin elämä ja teot tuo Charles Dickensin mestariteoksen valkokankaille hauskempana kuin koskaan! Hyväsydäminen orpo David (Dev Patel) etsii omaa paikkaansa viktoriaanisessa Englannissa. Hänen elämäntarinassaan polveilevat vuoroin laupeus ja pahansuopuus, rutiköyhyys ja yltäkylläisyys. Kirjailijan urasta haaveilevan nuorukaisen matkan varrelle osuu joukko yllättäviä ja eriskummallisia persoonallisuuksia, joista kukin vaikuttaa hänen kohtaloonsa arvaamattomalla tavalla. Dickensin omasta elämästä ammentava tarina on mitä viehättävin kuvaus kohtalon oikullisuudesta.

Armando Iannuccin (mm. The Death of Stalin, tv-sarja Rouva varapresidentti) sovitus antaa klassikolle uuden elämän ja päivittää sen 2020-luvulle. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Charles Dickensin romaaniin perustuva elokuvatulkinta on yltäkylläisen värikäs kasvukertomus. David Copperfieldin elämä ja teot seuraa päähenkilönsä elämää syntymästä pitkälle aikuisuuteen kekseliään visuaalisesti.

Alkuperäisteos ei ole lastenkirja, eikä polveileva filmatisointikaan ole sadunomaisuudestaan huolimatta lastenelokuva, mutta sopii perheen kesken katsottavaksi ikärajat huomioiden.

David Copperfield kohtaa vuosien mittaan monenlaisia ihmisiä, joista kaikki eivät ole ystävällisiä tai rehellisiä. Onnellinen lapsuus loppuu, kun David joutuu isäpuolensa pahoinpitelemäksi, siirretään kasvattiperheeseen, työskentelee tehtaalla ja jää lopulta orvoksi. Toiveikas David ei kuitenkaan kasva kostonhimoiseksi. Optimismin lisäksi elokuvassa nähdään runsaasti muun muassa vieraanvaraisuutta, epäitsekkyyttä ja myötätuntoa.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan “värisokea” roolitus edustaa ohjaaja Armando Iannuccin mukaan tämän päivän Britanniaa, vaikka itse tarina sijoittuu 1800-luvulle. Miten näyttelijäkaartin moninaisuus mielestäsi vaikuttaa elokuvaan?
  • Millaisia haasteita David kohtaa tarinan aikana? Oppiiko hän niistä jotain? Mitä?
  • Millaisia haaveita Davidilla on ja miten hän pyrkii niitä kohti?
  • Millainen David Copperfield on luonteeltaan? Millaisia vahvuuksia hänellä on? Entä onko hänellä joitakin heikkouksia?
  • Köyhyys, rikkaus, myrskyt ja tyvenet vaihtelevat David Copperfieldin elämässä. Miten tämä vaikuttaa Davidiin ihmisenä?
  • Onko tarinassa mielestäsi yksi tai useampi pahis? Kuka tai ketkä ja miksi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta David Copperfieldin elämä ja teot

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta David Copperfieldin elämä ja teot

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024