‹ Takaisin

DC Superlemmikkien liiga

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinenmielikuvitusta rikastuttavatoimivaa yhteistyötätunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

DC Superlemmikkien liiga -elokuvassa Superkoira Krypto ja Superman ovat erottamattomat parhaat ystävykset, jotka jakavat samat supervoimat taistellessaan rinta rinnan rikoksia vastaan Metropoliksessa. Kun Superman ja loput Justice Leaguesta kidnapataan, Krypton tulee vakuuttaa sekalainen joukko koiratarhan asukkaita – Ace-koira, möhömahainen minipossu PB, Merton-kilpikonna ja Chip-orava – hallitsemaan omia vastalöydettyjä voimiaan ja auttamaan häntä pelastusoperaatiossa. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Tässä DC Comics -sarjakuvien hahmoihin perustuvassa tarinassa Justice Leaguen sankarit kuten Batman ja Superman ovat vain sivuosassa, ja todellisia sankareita ovat lemmikkieläimet.

Humorististisesta elokuvasta saa varmasti enemmän irti, jos DC-maailma ja esimerkiksi Supermanin syntytarina ovat entuudestaan tuttuja, mutta juonessa pysyy kyllä mukana myös ilman ennakkotietoja.

Elokuvan päähahmo on Supermanin koira Krypto, jonka suhde isäntäänsä on todella läheinen. Elokuvassa käsitelläänkin sankaritekojen lomassa myös ihmisen ja lemmikin suhdetta, ystävyyttä sekä tunteita, joita voi nousta esiin läheisen löytäessä uuden ystävän. Tarinan edetessä Krypto oppii luottamaan muihin sekä oivaltaa, ettei rakkauden määrä vähene, vaikka sitä jakaisi useammalle.

Koska kyseessä on supersankarielokuva, mukana on paljon vauhdikkaita tilanteita ja sarjakuvamaisia, vähän jänniäkin taistelukohtauksia. Lastenelokuvien tapaan kaikki päättyy kuitenkin parhain päin.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Krypto-koira ei halunnut Supermanin seurustelevan? Miltä luulet Kryptosta tuntuneen, kun se ei ollutkaan enää isäntänsä ainoa ystävä?
  • Miten Krypton yhteistyö muiden eläinten kanssa sujui? Miten Krypton supervoimat ja toisaalta niiden puuttuminen vaikuttivat sen suhteeseen muihin?
  • Tunnistitko elokuvasta tuttuja DC-hahmoja? Kuka sankareista oli suosikkisi?
  • Onko sinulla lemmikkiä? Millaista lemmikkiä toivoisit?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta DC Superlemmikkien liiga

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta DC Superlemmikkien liiga

"Pidin eläimistä ja hauskoista kohdista. Paras hahmo oli Batman, koska se oli synkkä ja hauska. Pahiksen kissanpentukätyri oli myös hauska. Elokuvassa on paljon tuttuja supersankareita, se oli kiva kun ne sai kaikki lopussa omat lemmikit."

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024