‹ Takaisin

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Marvel Studiosin elokuvassa Doctor Strange in the Multiverse of Madness MCU avaa oven multiversumiin ja laajenee aivan uusiin ulottuvuuksiin. Matkalle tuntemattomaan meidät vie Doctor Strange, joka niin vanhojen kuin uusien salaperäisten liittolaisten avulla halkoo multiversumin mieltä mullistavia ja vaarallisia vaihtoehtoistodellisuuksia kohdatakseen lopulta mystisen uuden vihollisen.

Pääosissa nähdään Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Elizabeth Olsen, Benedict Wong ja Xochitl Gomez sekä Michael Stühlbarg ja Rachel McAdams. Elokuvan on ohjannut Sam Raimi ja tuottanut Kevin Feige. Käsikirjoituksesta vastaa Michael Waldron. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Doctor Strange -elokuvan jatko-osa sisältää perinteistä Marvel-seikkailua enemmän veristä toimintaa ja kauhuelementtejä, vaikkakin edelleen ikärajan puitteissa. Ikärajajouston käyttöä ei kuitenkaan näiden elementtien vuoksi voi suositella.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness -elokuvan on ohjannut Sam Raimi, joka viittaa useaan otteeseen esimerkiksi klassikkokauhuelokuvaansa Evil Dead. Elokuvassa nähdään muun muassa eläväksi kuolleeksi muuttuva hahmo, joka hurjasta ulkomuodostaan huolimatta on tarinassa hyvis. Myös mustekalamaisen demonihahmon eliminoiminen repäisemällä tämän valtava silmä irti voi näyttää nuoremmista katsojista häijyltä.

Eri universumeissa hyppelevä ja saman hahmon eri variantteja esittelevä tarina on haastava seurattava aikuisellekin katsojalle. Elokuva ei myöskään seiso omilla jaloillaan yksittäisenä tarinana, vaan sitä ymmärtääkseen pitäisi olla katsottuna lukuisia aiempia Marvel-elokuvia sekä myös Disney+:n WandaVision-sarja.

Elokuvassa nähdään monimuotoisuutta myös sateenkaariperheen muodossa, sillä Xochitl Gomezin esittämällä America Chavezilla on kaksi äitiä.

Keskustelun tueksi

  • Mihin kaikkiin Marvel-maailman elokuviin ja tv-sarjoihin löysit viittauksia elokuvasta? Oliko mukana hahmoja, joita et tunnistanut? Miten aiemmin tutut hahmot istuivat mielestäsi mukaan tähän tarinaan?
  • Multiversumissa nähdään tutuista hahmoista erilaisia variantteja. Mistä voi johtua, että heistä ei ole kasvanut samanlaisia kaikissa universumeissa?
  • Miksi Wanda haluaa American voimat itselleen? Onko hänen toiveessaan mielestäsi mitään mieltä vai onko hän vain menettänyt järkensä? Miksi hänestä on tullut tällainen?
  • Millaisia kauhuelementtejä löydät elokuvasta? Miten ne oli tehty ja millä tavalla ne vaikuttivat sinuun? Entä millaisia viittauksia klassisiin kauhuelokuviin huomasit?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Doctor Strange in the Multiverse of Madness

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024