‹ Takaisin

Doctor Strange

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Marvelin Doctor Strange on tarina maailmankuulusta neurokirurgista tohtori Stephen Strangesta, jonka elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän menettää käsiensä toimintakyvyn rajussa auto-onnettomuudessa. Kun länsimainen lääketiede ei tarjoa apua, hänen on pakko etsiä hoitoa -ja toivoa- yllättävästä suunnasta: salaperäisestä paikasta nimeltä Kamar-Taj. Pian hänelle selviää, ettei se ole vain parantamisen keskus vaan samalla myös etulinjan taistelutanner sodassa näkymättömiä voimia vastaan, jotka ovat päättäneet tuhota meidän todellisuutemme. Ennen pitkää Strange – aseenaan uudet maagiset voimat – joutuu valitsemaan, palatako entiseen elämäänsä maineen ja mammonan keskelle vai jättääkö kaikki se taakse ja puolustaa maailmaa aikamme voimakkaimpana velhona. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Doctor Strange on toiminnallinen, mystiikkaan nojaava ja visuaalisesti näyttävä supersankarielokuva, joka toimii syntytarinana uudelle Marvel-elokuvauniversumin hahmolle. Toiminnan ohella elokuva käsittelee vakavasta onnettomuudesta toipumista ja itsensä uudelleen luomista, mutta samalla myös itsekeskeisyyden ja nöyryyden suhdetta.

Elokuva sijoittuu nykyaikaan, mutta tarinassa liikutaan niin länsimaisessa kaupunkikulttuurissa kuin itämaisessa, luostarimaisessa maailmassa. Siinä yhdistyvät länsimainen lääketiede ja itämainen mystiikka, ja lopulta päähenkilöstä kasvaa täysiverinen velho, joka voi jopa kääntää aikaa.

Elokuvassa on genrelle tyypilliseen tapaan runsaasti näyttävää toimintaa, supersankariväkivaltaa sekä monimutkaisia, visuaalisia efektejä. Tarinassa puhutaan eri ulottuvuuksista ja taivutetaan taikuudella ihmisen mielikuvitusta normaalien fysiikan lakien ulkopuolelle. Nämä voivat olla nuorille katsojille hankalia ymmärtää. Mukana on kuitenkin Marvel-elokuville tuttua, keventävää huumoria.

Keskustelun tueksi

  • Tohtori Strange on koko elämänsä toiminut huippulääkärinä ja sitten hän onnettomuuden vuoksi menettääkin taitonsa. Keskustelkaa siitä, miten ihminen voi toipua näin suuresta elämänmuutoksesta.
  • Tohtori Strange on tieteen parissa elämäntyönsä tehnyt mies, mutta kun hän ei saa apua vaivaansa länsimaiselta lääketieteeltä, suuntaa hän hankkimaan apua itämaisista uskomuksista. Keskustelkaa länsimaisen ja itämaisen lääketieteen eroista ja siitä, voivatko esimerkiksi pelkkä tahdonvoima ja positiivinen ajattelu vaikuttaa ihmiseen myös fyysisellä tasolla.
  • Elokuvan hahmot pystyvät luomaan portaaleja, joiden avulla he voivat matkata silmänräpäyksessä vaikka maailman toiselle puolelle. Jos sinulla olisi tällainen taito, mihin paikkaan sinä matkaisit tällä tavoin ensimmäiseksi ja miksi?
  • Strange uhmaa koulutuskeskuksensa sääntöjä ja tutustuu korkeampaan taikuuteen kuin hänellä opettajansa mielestä olisi potentiaalia. Tämä kuitenkin lopulta pelastaa useiden hahmojen hengen. Mitä mieltä sinä olet opettajan ohjeiden uhmaamisesta? Onko se jossakin tilanteessa hyväksyttävää? Millaisessa?
  • Miksi arvelet levitaatioviitan valinneen juuri tohtori Strangen kantajakseen? Viitalla on selkeästi oma tahto. Mitä arvelet, kumpi voittaisi tahtojen taistelussa: viitta vai Strange?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Doctor Strange

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Doctor Strange

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11© Koulukino 2024