‹ Takaisin

Dora: Kadonnut kaupunki

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiatietoa tarjoava

Elokuvan synopsis

Vietettyään suurimman osan elämästään tutkien viidakkoa vanhempiensa kanssa Dora (Isabela Moner) ei osaa varautua elämänsä suurimpaan haasteeseen — lukioon. Kun hänen vanhempansa katoavat salaperäisesti kadonneen kultakaupungin etsinnöissä, Doran on ryhdyttävä tositoimiin ja johdatettava huonosti varustautunut teinijoukko pelastamaan heitä. Luvassa on vaarallinen tehtävä! Dora suunnistaa ystäviensä kanssa viidakossa, päihittää aarteenmetsästäjät ja ratkoo muinaisia arvoituksia selvittääkseen tarunomaisen kaupungin salaisuuden. (Lähde: Elisa Viihde)

Tietoa kasvattajalle

Lasten animaatiosarjasta tuttu, oppimista ja ongelmanratkaisua rakastava Dora on kasvanut teini-ikäiseksi. Akateemisten tutkimusmatkailijoiden vesa on opiskellut kotikoulussa ja asunut viidakossa. Se on valmistanut vilpitöntä, avointa ja aina aurinkoista Doraa monenlaisiin haasteisiin – mutta ei sentään high schooliin, johon vanhemmat lähettävät Doran, jotta tämä tottuisi ikätovereidensa seuraan.

Ennen pitkää koulumaailma vaihtuu Etelä-Amerikkalaiseen viidakkoon, jossa Dora ratkoo pulmia vastahakoisen kaveriporukan kanssa. Ystävyyssuhteet lujittuvat ja yhteistyötaidot karttuvat tarinan mittaan. Elokuva innostaakin alkuperäisen Doran tavoin oppimaan, kun nuoret pääsevät käyttämään tietojaan ja taitojaan tositilanteessa. Esillä ovat mm. tähtitiede, matematiikka, biologia ja erätaidot.

Dora muistuttaa asetelmaltaan mm. Jumanji-elokuvia, joissa seikkaillaan hurjasta ansasta ja täpärästä tilanteesta toiseen. Huumori pehmentää jännitystä ja vaaran tuntua. Elokuvan kohderyhmää ovat Seikkailija Doran parissa varttuneet mutta sarjasta jo ulos kasvaneet lapset. Opettavaisen televisiosarjan elokuvasovitus heittelee monia sarkastisia silmäniskuja alkuperäisteoksen suuntaan mutta on yhä pohjimmiltaan herttainen ja sisältää esimerkiksi animaatiohahmoja kuten Nuuti-apinan ja kahdella jalalla kulkevan, varastelevan Velmu-ketun.

Keskustelun tueksi

  • Mitä eroa elokuvan mukaan on tutkimusmatkailijoilla ja aarteenetsijöillä? Miksi tutkiminen on hyvää mutta aarteiden himoitseminen pahaa? Voiko myös tutkimusmatkailusta olla haittaa?
  • Elokuvassa Doran vanhemmat etsivät tarunhohtoista Parapataa. Mitä jännittävää tutkimusmatkailijat voisivat etsiä Suomessa tai lähialueilla?
  • Miksi Doran on vaikea sulautua joukkoon lukiossa? Miksi Diego-serkku aluksi häpeää Doraa? Millaisia neuvoja antaisit Doralle? Entä Diegolle?
  • Mitä tietoja ja taitoja Dora ja ystävät pääsevät soveltamaan seikkailullaan? Opitko elokuvasta jotakin uutta?
  • Kuka on lempihahmosi ja miksi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Dora: Kadonnut kaupunki

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Dora: Kadonnut kaupunki

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024