‹ Takaisin

Doria etsimässä

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Huonomuistinen välskärikala Dori elää onnellista elämää riutalla yhdessä Marlinin ja Nemon kanssa. Kun Dori sitten yhtäkkiä muistaa, että sillä on perhe, joka saattaa kaivata sitä, kolmikko lähtee yhdessä huikealle seikkailulle valtameren halki etsimään Dorin vanhempia Kalifornian arvostetusta merieläinpuistosta, joka toimii eläinten hoitopaikkana ja akvaariona. Äitiään ja isäänsä etsiessään Dori saa apua kolmelta puiston mielenkiintoiselta asukkaalta: kärttyiseltä mustekalalta nimeltä Hank, jolla on tapana karata puiston henkilökunnalta; kaikupaikannustaitonsa menettäneeltä maitovalaalta nimeltä Bailey ja likinäköiseltä valashailta nimeltä Destiny. Puiston sokkeloissa seikkaillessaan Dori ja hänen ystävänsä huomaavat, miten taianomaisia asioita voi yllättäen löytää omista puutteistaan, ystävistään ja perheestään. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Elokuvassa korostetaan ystävyyden, perheen ja yhteistyön merkitystä. Esiin nostetaan myös erilaisuus. Keskeisissä osissa on hahmoja, joilla on jokin vamma, mutta jotka silti pystyvät sankaritekoihin. Vaikka kaikilla on omat puutteensa, omiin vahvuuksiin uskoen ja toinen toistaan tukien asiat järjestyvät.

Doria etsimässä on jatko-osa, jonka voi hyvin mennä katsomaan, vaikkei olisi nähnyt aikaisempaa Nemoa etsimässä -elokuvaa. Elokuvissa seikkailee samoja hahmoja, mutta Dorin juoni on itsenäinen. Se on myös helposti seurattava nuorellekin katsojalle. Pienille elokuva sopii myös siinä mielessä, ettei siinä ole oikeastaan kuin yksi pelottava kohtaus: iso mustekala ajaa lyhyen hetken takaa päähenkilöä. Toisaalta tarina on paikoin hyvin tunteikas, ja lapsikatsoja samastuu varmasti nuoreen päähenkilöön tämän eksyessä ja joutuessa eroon äidistään ja isästään.

Keskustelun tueksi

  • Dori eksyi pienenä. Oletko itse joskus eksynyt tai pelkäätkö eksymistä? Miten tulee toimia, jos joskus joutuu vanhemmista eroon?
  • Dorin heikkous oli unohteleminen. Mitä vahvuuksia Dorilla oli? Missä hän oli hyvä? Mitä vahvuuksia ja heikkouksia muilla elokuvan hahmoilla oli? Entä millaisia vahvuuksia itselläsi on?
  • Minkä takia Marlin ei olisi ensin halunnut lähteä riutalta? Miksi hän kuitenkin lähti, ja miksi Dorin etsiminen oli tärkeää?
  • Dori sanoi pitäneensä vanhempiensa lisäksi myös Marlinia ja Nemoa perheenään. Keitä sinun perheeseesi kuuluu? Voiko perheeseen kuulua sellainenkin, joka ei ole sukua?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Doria etsimässä

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Doria etsimässä

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023