‹ Takaisin

Dumbo

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähyviä roolimallejaintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Disney ja mielikuvituksen mestari Tim Burton tuovat valkokankaille uuden live-action seikkailun DUMBO. Elokuva laajentaa rakastetun klassikon tarinaa, joka juhlii erilaisuutta, vaalii perhettä ja joka siivittää unelmat lentoon. Sirkuksen omistaja Max Medici (Danny DeVito) antaa entiselle tähdelle Holt Ferrierille (Colin Farrel) ja hänen lapsilleen Millylle (Nico Parker) ja Joelle (Finley Hobbins) tehtäväksi huolehtia vastasyntyneestä elefantista, jonka valtavat korvat tekevät siitä pilkan kohteen jo valmiiksi taloushuolien kanssa kamppailevassa sirkuksessa. Mutta kun käy ilmi että Dumbo osaa lentää, tekee sirkus häikäisevän paluun. Bisnesmies V.A. Vendevere (Michael Keaton) palkkaa paksunahan uusimpaan, elämää suurempaan show’hunsa nimeltä Dreamland. Dumbo nousee uusiin korkeuksiin yhdessä viehättävän ja säihkyvän ilma-akrobaatin, Colette Merchantin (Eva Green), kanssa kunnes Holt saa tietää että Dreamlandin kimaltelevan pinnan alla piilee synkkiä salaisuuksia. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Lentävästä norsusta kertova elokuva on mukaelma vuonna 1941 julkaistusta Disneyn klassikkoanimaatiosta. Ihmisnäyttelijöiden tähdittämä uusi versio on esikuvaansa todentuntuisempi ja kohderyhmäkin hieman vanhempi.

Päähenkilöt ovat kilttejä ja sympaattisia, mutta tarina sisältää myös synkkiä sävyjä. Elokuvassa käsitellään muun muassa kiusaamista, ihmisten julmuutta eläimiä kohtaan sekä lasten eroa vanhemmistaan. Mukana on useita jännittäviä kohtauksia ja kuolemaakin. Kyseessä on kuitenkin sillä tavalla perinteinen satu, että paha saa takuulla palkkansa ja loppu on onnellinen.

Elokuvan positiivisista viesteistä esiin nousevat erityisesti heikkouksien kääntäminen voitoksi, oman tiensä löytäminen sekä perheen ja yhteisön arvo yksilön tukemisessa. Se tarjoaa keskenään erilaisia, rohkeita ja oikeudentajuisia roolimalleja. Myös eläinten oikeudet tulevat tarinan lomassa hienosti käsitellyiksi.

Keskustelun tueksi

  • Miksi sirkuksen ja huvipuiston johtajat olivat niin kiinnostuneita Dumbosta?
  • Millaisia ajatuksia sirkuseläinten elämä sinussa herätti?
  • Dumboa kiusattiin erilaisen ulkonäkönsä takia. Miten kiusaamista voisi estää? Oletko itse törmännyt kiusaamiseen?
  • Mitä hyötyä erilaisuudesta voi olla?
  • Miksei Millyä kiinnostanut sirkusura? Miten Millyn isä suhtautui asiaan?
  • Onko vanhempi Dumbo-elokuva sinulle tuttu? Miten se mielestäsi eroaa uudesta versiosta?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Dumbo

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Dumbo

"Tämä oli aivan uskomattoman tylsä elokuva. Kerrankin Film O holic kriitikoiden arvostelu kohdallaan, sillä tämä oli aivan surkea tekele kuten myös Aladdin. Kylläpä disney menee niin alamäkeä kuin vaan voi."

Arvioijan ikä: 22

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

"Todella hyvä elokuva mutta hurjempi kuin alkuperäinen"

Arvioijan ikä: 14

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

Arvioijan ikä: 22

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024