‹ Takaisin

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Hurmaava varas ja joukko seikkailijoita suunnittelee eeppisen ryöstön saadakseen käsiinsä kadonneen muinaisesineen. Asiat menevät kuitenkin vaarallisella tavalla pieleen, kun he suututtavat väärät ihmiset. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves tuo legendaarisen roolipelin rikkaan maailman ja leikkisän hengen elokuvateattereihin huumorin ja toiminnan täyteisen seikkailuelokuvan muodossa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves on hyväntuulinen, humoristinen ja vauhdikas fantasiaseikkailu koko perheelle ikärajan puitteissa. Aivan perheen pienimmille elokuva ei sovellu, koska siinä nähdään runsaasti (genrelle tyypillisesti veretöntä) taistelua ja lieviä kauhuelementtejä, kuten henkiin herätettyjä kuolleita, joista esimerkiksi yhdellä roikkuu silmä poskellaan. Kyseinen kohtaus sisältää kuitenkin runsaasti myös huumoria.

Tarinan sankarit ovat varkaita, mutta he Robin Hoodin tapaan ottavat kohteekseen ahneita ja itsekeskeisesti käyttäytyviä rikkaita ja jakavat saaliistaan myös muille köyhille.

Seikkailun keskeisenä elementtinä toimii yhteen hiileen puhaltaminen, kaveriin luottaminen ja ryhmänä toimiminen. Se korostaa pyyteettömän hyvän tekemisen tärkeyttä sekä sitä, kuinka tärkeää on myös oppia luottamaan itseensä ja omaan osaamiseensa.

Elokuvan fantasiamaailmassa taikuus ja erinäköiset otukset ovat tavallisia, ja esimerkiksi Sophia Lillisin esittämä Doric pystyy muuttumaan halutessaan eläimeksi. Näiden teemojen avulla tarinaan on saatu synnytettyä mielikuvitusta kutkuttavia tilanteita.

Elokuvassa rikotaan perinteisiä stereotypioita. Michelle Rodriguezin esittämä Holga on tiimin taisteluvalmis lihaskimppu, minkä lisäksi tarina muistuttaa lämminhenkisellä tavalla, ettei mieshahmojen tarvitse aina olla isokokoisia sankareita.

Keskustelun tueksi

  • Oletko pelannut Dungeons & Dragons -peliä? Miten elokuva eroaa pelistä?
  • Millaisia pelimäisiä piirteitä erotat elokuvan tarinasta ja toteutuksesta?
  • Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves on pitkästä aikaa fantasiaseikkailuelokuva, joka ei kerro supersankareista. Millaisia tunteita tämä sinussa herättää? Kaipaisitko enemmänkin tämän tyyppisiä elokuvia?
  • Millaisia ovat elokuvan sankarit? Voiko heitä mielestäsi pitää sankareina, vaikka he ovatkin varkaita? Pohtikaa yhdessä elokuvan moraalikäsitystä.
  • Kuka elokuvan hahmoista on oma suosikkisi? Miksi? Muuttuuko mielipiteesi hahmoista elokuvan aikana?
  • Millaisia ovat elokuvan sukupuoliroolit?
  • Tekikö Chris Pinen esittämä Edgin mielestäsi lopussa oikein valitessaan, kenet herättäisi henkiin? Olisiko hänen mielestäsi pitänyt toimia toisin? Miksi?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023