‹ Takaisin

Dyyni: Osa kaksi

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Dyyni: Osa kaksi seuraa Paul Atreidesin myyttistä matkaa hänen liittoutuessaan Chanin ja fremenien kanssa ollessaan kostoretkellä salaliittolaisia vastaan, jotka tuhosivat hänen perheensä. Kohdatessaan valinnan elämänsä rakkauden ja tunnetun universumin kohtalon välillä hän ponnistelee ehkäistäkseen hirvittävän tulevaisuuden, jonka vain hän voi nähdä ennalta. (Lähde: Warner Bros. Finland)

Tietoa kasvattajalle

Nuoren Paul Atreidesin tarina profetioiden täyttäjänä ja politiikan pelinappulana jatkuu toisessa Dyyni-elokuvassa. Ensimmäisen elokuvan näkeminen tai Frank Herbertin Dyyni-romaanien lukeminen ennen tätä jatko-osaa on katsojalle jotakuinkin välttämätöntä, sillä Dyyni: Osa kaksi jatkaa tarinaa suoraan edellisen elokuvan lopusta. 

Vakava scifi-saaga sijoittuu pääosin kallisarvoista ja himoittua luonnonvaraa tuottavalle aavikkoplaneetalle. Elokuvassa ei ole lähes lainkaan huumoria, mutta Paulin nuorekas into tuo tarinaan paikoin hitusen keveyttä. Valintojensa seurauksia tarkkaan harkitseva Paul ei ole yksiselitteisesti sankari; hänessä on jaloutta, mutta myös ehdottomuutta ja kostonhalua. 

Dyynin tarina pohdiskelee uskonnon ja politiikan ääriviivoja ja niiden toisiinsa kietoutuvaa suhdetta. Sota esitetään silmittöminä taisteluina, joissa vastakkaisia puolia ei aina edes kunnolla erota toisistaan. 

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa on useita näyttäviä kohtauksia. Mikä oli mielestäsi elokuvan vaikuttavin kohta? 
  • Paulin mielestä fremen-kansan pelastajan pitäisi tulla kansan keskuudesta eikä ulkopuolelta. Mitä ajattelet tästä? 
  • Millaisena elokuva esittää profetioihin uskovat ihmiset? Eroaako heidän toimintansa uskontoa karttavien taistelijoiden teoista? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Dyyni: Osa kaksi

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Dyyni: Osa kaksi

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024