‹ Takaisin

Eddie the Eagle

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Eddie the Eagle on elokuva yhdestä mäkihyppyhistorian inspiroivimmasta henkilöstä, brittiläisestä Eddie “The Eagle” Edwardsista. Tämä sympaattinen ja hauska tositarinaan perustuva elokuva kertoo periksiantamattomasta ja hyväsydämisestä mäkihyppääjästä, joka ei ehkä voittanut olympiamitalia, mutta voitti itsensä. Suomalaisetkin muistavat hänet vuoden 1988 Calgaryn olympialaisista, joissa Matti “Flying Finn” Nykänen voitti peräti kolme olympiakultamitalia. Taron Egerton tekee hämmästyttävän yhdennäköisen roolisuorituksen Eddienä. Elokuva vilisee muitakin tähtiä, kuten Christopher Walken ja Hugh Jackman, joka toimii Eddien valmentajana hänen valmistautuessaan olympialaisiin. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Todellisen mäkihyppääjän elämään perustuva Eddie the Eagle näyttää rohkaisevasti, miten peräänantamattomalla asenteella voi toteuttaa mahdottomiltakin tuntuvia unelmia. Päähenkilö on helposti lähestyttävä ja tarjoaa samastumiskohteen kaikille itsensä joskus altavastaajaksi kokeneille. Eddie ei ole luontainen urheilulahjakkuus, eikä hänellä ole varaa huippuvarusteisiin, mutta häneltä löytyy tahtoa ja sitkeyttä kehittää itseään. Eddie ei anna vaikeuksien ja pilkkaajien lannistaa itseään, vaan uskoo omiin kykyihinsä koko ajan – tosin välillä hengenvaarallisiakin riskejä ottaen.

Eddien äiti tukee poikaansa vankkumattomasti pienestä pitäen, ja hänen kyseenalaistamaton kannustuksensa tarjoaa hyvän esimerkin kasvattajille. Valmentaja Bronson Pearyn tarina puolestaan opettaa, ettei ongelmia kannata yritä paeta. Elokuva lähettää tärkeän viestin, ettei liikunnan iloon tarvita voittoja kilpailuista, vaan rohkeutta yrittää ja tehdä sitä, mistä nauttii.

Keskustelun tueksi

  • “Tärkein asia olympialaisissa ei ole voitto vaan osallistuminen. Aivan kuten tärkein asia elämässä ei ole voitto vaan taistelu. Oleellista ei ole valloittaminen vaan hyvä taistelu.” Näin on sanonut Pierre de Coubertin, modernien olympialaisten isä. Mitä tämä motto mielestäsi tarkoittaa? Miten ajatus näkyy elokuvassa ja Eddien hahmossa?
  • Millaisia sankareita tai antisankareita elokuvassa on?
  • Miten vanhemmat ja muut läheiset voivat kannustaa lasta tavoittelemaan unelmiaan? Millainen merkitys äidin tuella on Eddielle? Miten isä suhtautuu poikansa unelmiin?
  • Mikä merkitys läheisten tuella on lapsen ja nuoren itsetunnolle?
  • Miksi monet suhtautuvat Eddieen pilkallisesti? Miten toisten ivan voi ohittaa ja keskittyä niihin asioihin, jotka ovat itselle tärkeitä, vaikka muut nauraisivat?
  • Valmentaja Bronson Peary juo jatkuvasti alkoholia, koska hän ei halua kohdata asioita, jotka liittyvät lupaavan mäkihyppyuran tyssäämiseen. Miksi hän lopulta pistää korkin kiinni? Mitä keinoja sinulla on käsitellä ikäviä asioita?
  • Mikä sinusta on tärkeintä, suorituksen lopputulos vai yrittäminen? Miksi?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Eddie the Eagle

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Eddie the Eagle

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024