‹ Takaisin

Eläintohtori Dolittle

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Lastenkirjaklassikkoon pohjautuvassa koko perheen seikkailuelokuvassa Robert Downey Jr. esittää eksentristä lääkäriä, joka osaa puhua eläinten kanssa. Yhdessä eläintiiminsä kanssa eläintohtori Dolittlen on löydettävä parannuskeino kuningattaren omituiseen sairauteen ja pelastettava hänet hovin vehkeilijöiltä.

Robert Downey Jr. astuu uusiin saappaisiin elokuvassa Eläintohtori Dolittle, lastenkirjallisuuden klassikkoon pohjautuvassa tarinassa miehestä, joka osaa puhua eläinten kanssa.

Omalaatuinen tri John Dolittle (Robert Downey Jr) on kuuluisa lääkäri ja eläintohtori entisajan Englannissa. Kohdattuaan suuren surun hän on erakoitunut sulkeutumalla kartanoonsa seuranaan sekalainen joukko eksoottisia eläinystäviä. Mutta kun nuori kuningatar sairastuu vakavasti, vastahakoisen Dolittlen on lähdettävä etsimään parannuskeinoa merten takaa, myyttiseltä saarelta. Matkasta tulee huikea seikkailu, ja tohtori saa takaisin elämänilonsa ja rohkeutensa löytäessään uusia ihmeellisiä eläimiä ja kohdatessaan vanhoja vihollisia.

Tohtorin matkaan lyöttäytyvät nuori oppipoika ja kokonainen kaarti luonteikkaita eläinystäviä: arka gorilla, innokas mutta pieniälyinen ankka, alituiseen keskenään kinastelevat nyrpeä strutsi ja pirteä jääkarhu sekä päättäväinen papukaija, joka on Dolittlen tärkein neuvonantaja ja uskottu. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Uusi elokuvaversio Hugh Loftingin kirjailemasta eläintohtorista luottaa huumorin voimaan. Luvassa on pienille katsojille mieleinen, railakas eläinkavalkadi, jonka suoraviivaisessa tarinassa vuorottelevat söpöjen eläinten koomiset toilailut ja erilaiset kiperät tilanteet. Sivujuonteina elokuvassa käsitellään isojakin teemoja: omien pelkojensa voittamista ja ystävien tukemista hankalassa paikassa.

Jännittävänä elokuvaa ei voi pitää, joskin muutama eläinhahmo (esim. vatsavaivoista kärsivä lohikäärme!) saattaa tuntua pienimmistä katsojista hieman pelottavalta, ainakin aluksi. Elokuvan pääpahiksena häärivä hovilääkäri (Michael Sheen) on lähinnä sympaattinen tohelo.

Eläintohtorin fantastinen perusajatus eläinten kanssa kommunikoivasta tohtorista on mainio ja riemastuttaa varmasti pienimpiä katsojia – kenties antaa myös hieman pohdiskelemisen aihetta. Eläimet kun ovat muutenkin elokuvan tärkein voimavara. Eläintohtori Dolittle ei pääsisi tärkeässä tehtävässään puusta pitkälle ilman luomakunnan erilaisten eläinten apua. Kaikki eläimet muurahaisista valaisiin auttavat tohtoria, eikä kukaan ole liian pieni tai muulla tavoin vajavainen pystyäkseen kantamaan kortensa kekoon. Kaikille on paikkansa ja tehtävänsä, elokuva optimistisesti viestittää.

Eläinten ja eläintohtorin rinnalla seikkailee kekseliäs nuori oppipoika. Neuvokas oppipoika pelastaa tohtorin pulasta kerran jos toisenkin ja tarjoaa samaistumisen kohteen ainakin hieman vanhemmille lapsikatsojalle. Elokuvan steampunk-henkinen fantasiamaailma on mielikuvitusta stimuloiva ja erityisesti eläintohtorin erilaiset eriskummalliset vempaimet ovat mieleenpainuvia.

Keskustelun tueksi

  • Eläintohtori hyödynsi eri eläinten ominaistaitoja seikkailussaan. Miten? Mikä oli suosikkisi?
  • Jos voisit valita yhden eläinlajin jonka kanssa pystyisit keskustelemaan, minkä valitsisit ja miksi?
  • Mitä tarinan gorilla pelkäsi? Miten tämä voitti pelkonsa? Oliko muilla elokuvan hahmoilla pelkoja ja epävarmuuksia?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Eläintohtori Dolittle

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Eläintohtori Dolittle

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024