‹ Takaisin

Elemental

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustatoista kunnioittavatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Disneyn ja Pixarin Elemental on upouusi animaatioelokuva, jonka tapahtumat sijoittuvat Element Cityyn, missä eri elementtejä edustavat tuli-, vesi-, maa- ja ilmahahmot asustavat rinnakkain. Tarinan pääosassa on Virva, sinnikäs, nokkela ja tulisieluinen nuori nainen, jonka ystävyys hauskan, hieman hömelön ja virran viemän vesihepun Vellun kanssa haastaa hänen käsityksensä maailmasta, jossa he elävät.

Elokuvan on ohjannut Peter Sohn (Kunnon dinosaurus) ja sen alkuperäisääninä Virvan ja Vellun rooleissa kuullaan Leah Lewis ja Mamoudou Athie.

Elokuvan edessä nähdään Bob Petersonin ohjaama lyhytelokuva “Karlin treffit” (Carl’s Date), kesto 8 min. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Elemental antaa runsaasti ajattelemisen aihetta erilaisuuden kohtaamiseen ja erilaisten yksilöiden väliseen ystävyyteen ja yhteistyöhön. Tarinassa etsitään ja löydetään keinoja elää yhdessä erilaisten yhteisöjen kesken toisia kunnioittaen.

Elokuva tarjoaa varsin rikkaan skaalan niin pieniä kuin suuriakin tunteita ja näyttää erilaisia tapoja ilmaista niitä. Avuliaisuus ja toisten kannustaminen ovat elokuvan kantavia teemoja. Elokuva käsittelee rakkautta ja rakastumista sekä erilaisia perheitä ja niiden sisäisiä kulttuureja, sukujen perinteitä, yrittämistä ja omien unelmien tavoittelun merkitystä siirtolaisten lapsena syntyneen, tulisen Virvan ja arkkitehtiperheen vesivesa Vellun kautta.

Elemental sisältää monitasoista huumoria ja hauskoja sattumuksia, mutta myös myönteistä, yhteisöllistä itseironiaa ja kykyä nauraa itselleen. Elokuvan visuaalinen maailma pulppuaa värikästä ja mukaansa tempaavaa katsottavaa ja muutamia vauhdikkaita, hieman jännittäviäkin kohtauksia, joissa kuitenkin on onnea matkassa. Elemental ei ole pienillekään katsojille liian jännittävä, mutta elokuvan monitahoisiin teemoihin tarttuminen on helpompaa isommille lapsille.

Elementalin pohjavire on positiivinen ja kannustava. Hahmot löytävät omanlaisiaan keinoja ratkaista kohtaamiaan haasteita ja tapoja jakaa ja hyväksyä vaikeitakin tunteita. Elokuvan perheet ja hahmot ovat kohdanneet kukin omia menetyksiään ja haasteitaan, mutta ovat löytäneet tai löytävät keinoja niiden voittamiseen ja oppivat niitä myös toisiltaan. Elokuva tarjoaa runsaasti sisältöä tunnetaitojen harjoittelun tueksi ja tuo esille myös moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden teemoja.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia vahvuuksia elokuvan päähenkilöillä Virvalla ja Vellulla oli?
  • Muistelkaa kohtauksia, joissa eri hahmot kannustivat toisiaan. Millaisia kannustamisen tapoja elokuvassa nähtiin?
  • Millainen kannustaminen tuntuu teistä parhaimmalta? Entä millaisissa tilanteissa kannustatte itse muita?
  • Elokuvan hahmoilla oli paljon erilaisia tunteita ja omanlaisiaan tapoja niiden käsittelyyn. Minkä hahmon tunnemaailmaan itse samastuitte? Miksi?
  • Millaisia elementtejä ja persoonallisuuksia teidän perheessänne on? Onko perheessä esimerkiksi enemmän “vetisiä” vai “tulisia” tyyppejä?
  • Millaista huumoria elokuvan perheet viljelivät? Millaisesta huumorista teidän perheessänne pidetään? Miten pidätte yhdessä hauskaa?
  • Rakkaus oli yksi elokuvan tärkeistä elementeistä. Keiden hahmojen välillä rakkautta oli ja miten sitä ilmaistiin?
Kirjoittaja: Rauna / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Elemental

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Elemental

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024