‹ Takaisin

Ella ja kaverit

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

”Minä olen Ella ja olen toisella luokalla. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Paitsi että viime aikoina opettajaa ei ole näkynyt, koska meidän vanha koulumme lopetettiin ja meidät siirrettiin uuteen kouluun. Täällä on kymmenentuhatta oppilasta ja niin paljon käytäviä, että emme ole vielä löytäneet uutta luokkaamme. Se on hassua, koska luokan piti olla ihan helpossa paikassa pannuhuoneen ja suksivaraston välissä. Luokka olisi kyllä hyvä löytää, koska opettaja lupasi odottaa meitä siellä. Ja opettajasta olisi ehkä apua selvittämään, kuka on Se Yksi ja miten se saataisiin tajuamaan, että on ihan tyhmä ajatus rakentaa vanhan koulumme päälle formularata.” (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Ella ja kaverit perustuu Timo Parvelan suositun Ella-kirjasarjan osaan Ella ja Äf Yksi. Elokuvassa ruoditaan humoristisesti erilaisia koulukulttuureja. Aikuiset esitetään höppänöinä, mutta lapset ovat osaavia ja aikaansaavia sankareita, joilla on yhdessä uskallusta käydä isokokoista kiusaajaa vastaan. Kaikki kaverit huomioivassa lapsijoukossa niin takapulpetin pojat kuin eturivin lettipäät saavat äänensä kuuluviin tasapuolisesti.

Keskustelun tueksi

Elokuvan teemoja ovat muun muassa kansalaisaktivismi, kouluyhteisö ja yhteistyö.

  • Mitä tehdä, jos esimerkiksi lähikoulu päätetään lakkauttaa tai jalkapallokentän tilalle aiotaan rakentaa kauppakeskus?
  • Millainen porukka oma koululuokkasi on? Onko sinun luokallasi ja Ellan luokalla jotain yhteistä?
  • Vaikuttaako Ellan luokka mukavalta? Miksi tai miksi ei?

Tokaluokkalaisten omia videokritiikkejä elokuvasta löydät täältä.

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ella ja kaverit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ella ja kaverit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024