‹ Takaisin

Ellin seikkailut

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustahyviä roolimallejaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Saammeko toivottaa teidät tervetulleiksi keskiajalle, jossa tapaamme pienen, Sumuvaaran kaduilla asuvan orpotytön Ellin, ja hänen kolme kesyä näätäänsä, Rapsun, Pörrön ja Ahmatin. Toimelias ja itsenäinen Elli vohkii ruokansa ilkeän oloisen Tiituksen linnasta. Tiituksella taas on silmät tiiviisti valtaistuimessa, jonka hän aikoo anastaa oikealta kruununperijältä Rikhardilta. Yhtenä päivänä paetessaan linnan vartijoita, Elli hämää heitä naamioitumalla… prinsessaksi! Tämän seurauksena hän päätyy osaksi henkeäsalpaavaa seikkailua, joka on myös pelastusoperaatio. Kruununperijä Rikhard nimittäin tarvitsee kaiken mahdollisen avun, sillä hänet on taiottu kissan ja kanan yhdistelmäksi eli kiskanaksi. Hurja seikkailu sekoittaa koko kuningaskunnan ja opettaa Ellille, että aateluutta voi löytyä ihan meistä jokaisesta. (Lähde: Cinemanse)

Tietoa kasvattajalle

Ellin seikkailut on keskiaikaiseen kaupunkimiljööseen sijoittuva animaatioseikkailu. Itsenäinen katujen kasvatti Elli on rohkea, reilu, neuvokas – ja erittäin taitava parkouraaja. 

Kun Elli sotkeutuu kruununperijän pelastusoperaatioon, hän saa uusia ystäviä ja pääsee kokeilemaan elämää myös prinsessana. Elli joutuukin pohtimaan, kumpi on tärkeämpää, rehellisyys vai omien unelmien tavoittelu. 

Hyväntuulisessa seikkailussa on huumoria ja ripaus taikuutta, mutta runsaasti myös jännitystä ja vaaratilanteita, kuten noitia, maantierosvoja, lohikäärmeitä, sotaa ja tulipaloja. Taisteluissa nähdään sarjakuvamaista väkivaltaa. Tämä kaikki kannattaa ottaa huomioon ikäjouston käyttöä harkitessa.

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli elokuvan hauskin, jännittävin tai surullisin kohta? 
  • Kuka oli elokuvan pahis? Millainen hän oli? Miltä hän näytti, millaisia asioita hän teki ja mitä tavoitteita hänellä oli? 
  • Elli oli elokuvan päähenkilö. Ketkä muut olivat elokuvassa tärkeitä hahmoja? 
  • Yksi elokuvan hahmoista oli narri, jolla oli käsinukke. Tiedätkö, mitä narrit ovat? Mitä heidän ammattiinsa on kuulunut? 
  • Mistä Elli haaveili ja miksi? Entä mistä Isoparta haaveili? Mistä sinä haaveilet? 
  • Millainen aarre elokuvassa löydettiin? Miten kylä muuttui elokuvan lopussa ja miten se liittyi aarteeseen? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ellin seikkailut

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ellin seikkailut

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024