‹ Takaisin

Emoji-elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Emoji-elokuva kurkistaa älypuhelimesi sisällä olevaan salaiseen maailmaan. Piilossa viestisovelluksen uumenissa sijaitsee Textopolis, vilkas kaupunki, jossa kaikki suosikkiemojit asuvat ja työskentelevät. Tässä maailmassa jokaisella emojilla on vain yksi ilme. Jokaisella paitsi Genellä – riehakkaalla emojilla, joka suorastaan pursuaa erilaisia ilmeitä ja tunnetiloja. Kun puhelin joutuu vaaraan kutsuu Gene avukseen kätevän bestiksensä Yläfemman sekä koodinmurtajaemoji Jailbreakin. Yhdessä he heittäytyvät appiseen seikkailuun halki puhelimen, pelastaakseen maailmansa ennen kuin se tyhjennetään lopullisesti. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Emoji-elokuva päästää katsojan sukeltamaan arkisen esineemme, älypuhelimen, sisälle. Älypuhelimen käyttöjärjestelmä, sovellukset ja pelit visualisoidaan tässä animaatiossa tavalla, jonka tarkoituksena on hauskuuttaa monen ikäisiä katsojia. Elokuvassa kulkee rinnakkain kaksi maailmaa: Alex-lukiolaisen elämä puhelimensa kanssa ja emojien seikkailut tämän puhelimen sisällä. Yhdessä nämä maailmat näyttävät, millaisia merkityksiä älypuhelimella on nykypäivänä viihteen ja viestinnän välineenä. Elokuva tarjoaa mahdollisuuksia keskustella yhdessä siitä, miten käytämme puhelimiamme ja miten suuressa roolissa ne ovat elämässämme. Emojien keskuudessa elokuvan tärkeimmäksi sisällöksi nousee oman itsensä hyväksyminen.

Ennen elokuvaa teattereissa esitetään lyhytelokuva “Puppy”, joka sijoittuu hirviöhotelli Transylvanian maailmaan.

 

 

Keskustelun tueksi

  • Miten emojeilla muutetaan kirjoitetun viestin sanomaa? Keksi lause, jonka merkitys muuttuu emojia vaihtamalla. Entä voiko emojilla vaikuttaa esimerkiksi videon sävyyn?
  • Elokuvassa Hymynaama-emojin todelliset tunteet ja ajatukset peittyvät päättymättömän hymyn alle. Mitä mieltä olet: voiko emojien sanoman ymmärtää väärin viestissä? Voiko emojeilla jopa valehdella?
  • Mitkä emojit ovat kaveripiirissäsi suosittuja? Miksi jotkut emojit jäävät pois käytöstä? Onko joku emoji niin nolo, ettei sitä voi käyttää? Käyttävätkö eri-ikäiset ihmiset emojeja eri tavoilla?
  • Elokuva kertoo siitä, että yhteiskunnan yksiulotteiset odotukset voivat tuntua ahdistavilta. Esimerkiksi meh-perheeseen syntynyt Gene on moni-ilmeisempi kuin muut yhden ilmeen emojit, ja tämä ominaisuus uhkaa romuttaa koko Textopoliksen tulevaisuuden. Hakkeri Jailbreak pakenee perinteistä tytön roolia, ja mainitsee ensimmäisten naispuolisten emojien olleen prinsessa ja morsian. Tutki puhelimesi emojivalikkoa. Millaisia mahdollisuuksia se antaa ilmaista vaikkapa sukupuoleen tai kulttuuritaustaan liittyviä asioita?
  • Elokuvassa on runsaasti tuotesijoittelua, kuten oikeita sovelluksia ja pelejä. Tutustu aiheeseen Helsingin Sanomien juttuun aiheesta.
Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Emoji-elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Emoji-elokuva

Emoji

"Ihan hyvä elokuvaa aijon katsoo bvbnä"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

Liukuhihnatyötä

"Mielestäni elokuvassa ei ole mitään omaperäistä vaan kaikki on muista elokuvista lainattua ja tuntuu aika nopeasti kokoon kyhätyltä. Hahmot vaikuttavat aika aggressiivisilta, varsinkin hakkeri, joka tuntuu todella väkinäiseltä "vahvalta tyttöhahmolta". Lapset 8 vee ja 10vee pitivät värikkyydestä ja musiikeista, mutta sisällöltään elokuva on melkoisen köyhä."

Arvioijan ikä: 38

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2023