‹ Takaisin

Encanto

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejalämminhenkinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Walt Disney Animation Studiosin elokuva Encanto kertoo erikoislaatuisesta Madrigalin perheestä, joka elää piilossa Kolumbian vuorilla taianomaisessa talossa, eloisassa kaupungissa, ihmeellisessä lumotussa paikassa nimeltä Encanto. Encanto on siunannut perheen jokaista lasta ainutlaatuisella erikoislahjalla supervoimasta kykyyn parantaa. Jokaista, paitsi yhtä: Mirabelia. Mutta kun hän saa selville, että Encantoa ympäröivä taika on vaarassa, Mirabel päättää, että hän – ainoa tavallinen Madrigal – saattaa olla poikkeuksellisen perheen ainokainen toivo.

Elokuvan lauluista vastaa Emmy®, GRAMMY® ja Tony Award® -voittaja Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Vaiana) ja sen ovat ohjanneet Byron Howard (Zootropolis, Kaksin karkuteillä) ja Jared Bush (apulaisohjaaja Zootropolis) Charise Castro Smithin toimiessa apulaisohjaajana. Elokuvan ovat tuottaneet Clark Spencer ja Yvett Merino. Bush ja Castro Smith ovat tehneet elokuvan käsikirjoituksen. Elokuvantekijät matkasivat Kolumbiaan taustatutkimusta varten ja heitä auttoi asiantuntijakonsulttien ryhmä koko tuotannon ajan.

Elokuvan edessä nähdään lyhytelokuva Far From The Tree, jonka on ohjannut Natalie Nourigat. Lyhytelokuvan kesto on 7 min. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Värikkään Disney-musikaalin päähahmo Mirabel on perheensä ainoa jäsen, jolla ei ole taikavoimia. Muu perhe suhtautuu auttavaiseen ja ystävälliseen Mirabeliin pääasiassa lämminhenkisesti, mutta ulkopuolisuuden tunne puskee silti esiin. Vaikka Mirabel yrittää suhtautua tavallisuuteensa positiivisesti, hän ei voi olla pohtimatta, miksi on erilainen.

Tarinan edetessä Mirabel oppii, ettei tarvitse supervoimia yltääkseen sankarillisiin tekoihin. Hienoinkaan taito ei myöskään ole aina pelkästään hyvä juttu, vaan voi aiheuttaa kantajalleen ongelmia. Muiden odotusten mukaan eläminen ilman että ottaa omia tunteitaan tai halujaan huomioon voi olla raskas taakka, vaikka eläisikin ulkopuolisten silmissä täydellistä elämää.

Elokuva on tunnelmaltaan suurimmaksi osaksi positiivinen ja hilpeä, mutta sisältää pienimpiä lapsia ajatellen jännitystäkin. Päähenkilö joutuu myös pariin otteeseen uhkaavaan tilanteeseen, esimerkiksi sortuvaan rakennukseen. Tilanteet selviävät kuitenkin nopeasti parhain päin.

Elokuvan pääsanoma on, että jokainen erityinen ihan vain omana itsenään. Myös perheen ja yhteistyön merkitys ovat tarinassa keskeisessä osassa.

Keskustelun tueksi

  • Madrigalin perheeseen kuului monta persoonallista jäsentä. Kuka hahmoista oli oma suosikkisi?
  • Miltä uskot Mirabelista tuntuneen, kun hän jäi ilman taikavoimia? Miten hän mielestäsi suhtautui asiaan elokuvan edetessä?
  • Jos asuisit tarinan taikatalossa, millainen sinun huoneesi olisi ja mikä olisi erityistaitosi?
  • Mitä Mirabelin isoäiti ja muukin perhe oppi tarinan lopuksi?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Encanto

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Encanto

Arvioijan ikä: 32

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

Arvioijan ikä: 9

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8© Koulukino 2024