‹ Takaisin

Erämaan kutsu

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksiatoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Erämaan kutsu perustuu rakastettuun, samannimiseen kirjaklassikkoon. Elokuva kertoo tarinan Buckista, suurisydämisestä koirasta, jonka nautinnollinen kotielämä yllättäen järkkyy. Buck viedään kalifornialaiskodistaan Alaskan Yukonin erämaahan 1880-luvun suuren kultakuumeen aikaan. Postin koiravaljakon uusimpana tulokkaana – ja myöhemmin sen johtajana – Buck kokee elämänsä seikkailun. Hän löytää oman paikkansa maailmassa ja tulee oman itsensä herraksi. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Buck on rasavili nuori koira, joka tilanteen pakottamana oppii ottamaan enemmän ja enemmän vastuuta sekä itsestään että muista. Pikkuhiljaa hänestä kasvaa esimerkillinen sankari, joka on ystävällinen ja aina aulis auttamaan muita – asettamaan muut itsensä edelle. Neuvokkaalla sankarikoiralla on järkkymätön oikeustaju ja hän puolustaa kumppaneitaan viimeiseen asti. Elokuvassa korostuu yhteistyön tärkeys: erämaan kovissa oloissa ei pärjää sooloilemalla, vaan koirien ja ihmisten yhteistyöllä.

Suoraviivaisesti etenevä seikkailu sijoittuu Yukonin kultakuumeen aikaan, mikä tarjoaa mainion tirkistysmahdollisuuden mielenkiintoiseen historialliseen aikaan ja paikkaan. Yukonin kultamaat tarjoavat myös hyvän lähtökohdan pohdiskelulle erilaisista arvoista. Kultakuumeen pahimpia lieveilmiöitä elokuvassa ei juuri käsitellä. Seikkailuelokuva on ikärajajouston puitteissa sovelias nuoremmillekin katsojille harkinnan mukaan.

Optimistisella vireellä kulkeva elokuva sisältää tappelukohtauksia ja hieman koiriin kohdistuvaa väkivaltaa, joka on suurimmaksi osaksi viitteellistä. Uhkaavat tilanteet ratkeavat hyvässä hengessä usein nopeasti, ja ahneuden ja ilkeyden kaltaisista paheista rangaistaan ennemmin tai myöhemmin. Söpöt, hauskat ja hurmaavat koirat lisäävät elokuvaan positiivista tunnelmaa silloinkin, kun tarina muuten liikkuu synkempien aiheiden äärellä.

Keskustelun tueksi

  • Mitä kaikkea Buck oppi seikkailuillaan ja miten hän muuttui tarinan aikana?
  • Millainen on hyvä johtaja? Miksi Buckista tuli koiravaljakon johtaja?
  • Millainen merkitys ihmisten hyvillä teoilla oli Buckin elämässä?
  • Mitä mielestäsi tarkoittaa elokuvan nimessäkin esiintyvä “erämaan kutsu”, jonka Buck tuntee?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Erämaan kutsu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Erämaan kutsu

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024