‹ Takaisin

Eternals

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinenmoninainen

Elokuvan synopsis

Marvel Studiosin Eternals seuraa sankariryhmää tähtien tuolta puolen, joka on suojellut Maata aikojen alusta. Kun hirviömäiset olennot, deviaanit, joiden luultiin jo jääneen historian hämärään, palaavat salaperäisesti, täytyy ryhmän yhdistää voimansa puolustaakseen ihmiskuntaa jälleen kerran.

Gemma Chan on ihmiskuntaa rakastava Sersi, Richard Madden on rajattoman voimakas Ikaris, Kumail Nanjiani on Kingo, Lia McHugh on ikuisesti nuori, vanha sielu Sprite, Brian Tyree Henry on älykäs keksijä Phastos, Lauren Ridloff on supernopea Makkari, Barry Keoghan on syrjään vetäytyvä Druig, Don Lee on voimakas Gilgamesh. Kit Harrington on Dane Whitman, Salma Hayek on viisas ja henkevä johtaja Ajak ja Angelina Jolie on peloton soturi Thena. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Eeppinen fantasiaseikkailu vie katsojan matkalle maailmanhistoriaan. Korkeamman olennon Maahan asettamat “ikuiset” suojelevat ihmiskuntaa ja opastavat sitä muun muassa maanviljelyn saloihin.  

Ihmishahmoiset ikuiset ovat käytännössä kuin supersankareita erilaisine supervoimineen. Ryhmän koostumus on moninainen: eriväristen ja -ikäisten hahmojen lisäksi mukana on muun muassa yksi viittomakielinen sekä tarinan kaaren myötä myös seksuaalisuuden moninaisuutta. 

Ikuiset joutuvat pohtimaan työssään monenlaisia moraalikysymyksiä. Onko ihmiskunta hyvä vai paha? Millaisia uhrauksia yhteisen hyvän eteen kannattaa tehdä? Voiko hyvä hahmo käyttää erityiskykyjään pahaan? Miksi maailmassa on sotia ja mitä asialle pitäisi tehdä? Mikä on yksilön vastuu? 

Fantasiaseikkailua maustavat erikoisefektit, taistelukohtaukset ja edistynyt teknologia. Ikärajalle 12 tyypillinen taisteluväkivalta on jotakuinkin veretöntä ja tapahtuu pääosin hirviöiden ja supervahvojen ihmishahmojen välillä. Vaikka ihmiskunnan kohtalo on elokuvassa vaakalaudalla, ei tarina ole erityisen synkkä. 

Keskustelun tueksi

  • Millaisia erityiskykyjä elokuvan ikuisilla on? Miten he käyttävät niitä? 
  • Elokuvan päähahmot hajaantuvat elämään elämää ihmisinä. Kuka on mielestäsi valinnut parhaan elämäntavan? Miten sinä haluaisit elää, jos olisit kuolematon? 
  • Miksi Sprite haluaa kasvaa aikuiseksi, vaikka hän on jo tuhansia vuosia vanha? Mistä tietää, milloin joku on aikuinen? 
  • Mitä viittauksia maailmanhistorian tapahtumiin ja myytteihin huomasit elokuvassa? 
  • Pohdi ikuisten kohtaamia moraalikysymyksiä. Ovatko ihmiset mielestäsi enemmän hyviä vai pahoja – vai jotain aivan muuta? Oliko Arishemin vaatima uhraus oikeutettu? Voiko yksittäinen ihminen (tai supersankari) vaikuttaa asioihin? 
  • Millaista moninaisuutta ikuisten ryhmästä löytyy? Puuttuuko ryhmästä mielestäsi jotain tärkeää? Mitä merkitystä sillä on, millaisia hahmoja näemme elokuvien tarinoissa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Eternals

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Eternals

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024