‹ Takaisin

Fantastic Four

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Fantastic Four on Marvelin ensimmäinen ja pitkäaikaisin supersankariryhmä, jonka syntytarina tuodaan täysin uudistuneena valkokankaille elokuussa 2015. Elokuva esittelee Ihmenelosinakin tunnetut neljä nuorta, jotka altistuvat kosmiselle säteilylle ja saavat yli-inhimilliset voimat. Heidän elämänsä muututtua peruuttamattomasti on heidän opittava ryhmänä hyödyntämään voimiaan suojellakseen ihmiskuntaa viholliselta, jota he aikaisemmin pitivät ystävänään. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Fantastic Four on tyyliltään erittäin synkkä toimintaelokuva ja siitä puuttuu esimerkiksi Avengers-elokuvia keventävä sanailu ja huumori. Verrattuna vuosina 2005 ja 2007 julkaistuihin Fantastic Four -elokuviin uusi, Josh Trankin ohjaama syntytarina ottaa kertomukseen tummemman sävyn ja vaihtaa myös näyttelijät uusiin, nuorempiin kasvoihin.

Elokuvassa poikanero suunnittelee ja toteuttaa opettajien ja vanhempiensa vähättelystä huolimatta ystäviensä kanssa teleporttauslaitteen, jolla saa siirrettyä tavaroita ja lopulta myös ihmisiä tuntemattomaan ulottuvuuteen. Elokuva on tyypillinen uuden sankarijoukon esittely: alkupuolella käydään pintapuolisesti läpi ryhmän keskushahmon, Reed Richardsin kasvua pikkupojasta nerokkaaksi nuorukaiseksi. Vasta loppupuolelle sijoittuvat näyttäviä taisteluita sisältävät toimintakohtaukset ja Fantastic Fourin todellinen synty.

Toimintakohtauksissa tuhotaan rakennuksia ja uhataan hävittää koko maapallo. Kohtaukset ovat näyttäviä, mutta vaikka ne eivät näytä realistisilta, nekin ovat yleissävyltään erittäin synkkiä. Yksi elokuvan keskeisistä hahmoista kuolee, ja päähahmot muuttuvat fyysisesti ja saavat supervoimia. Sarjakuvaa tuntemattomalle esimerkiksi Liekin näkeminen palavana ihmisenä tai Reedin näkeminen äärimmilleen venyvänä saattaa hätkähdyttää nuorempia katsojia. Elokuvaa ei siis voi suositella kovin nuorille tai herkille katsojille.

Keskustelun tueksi

  • Nuori Reed Richards rakentaa laitettaan omaan nerokkuuteensa uskoen, vaikka aikuiset hänen ympärillään yrittävätkin vähätellä häntä. Millä tavalla opettajien ja vanhempien tulisi kannustaa lapsia eteenpäin näiden kiinnostuksenaiheiden parissa?
  • Elokuvan nuoret rikkovat sääntöjä ja uhmaavat näin valtiovaltaa, jotta heidän keksinnöllään ei tehtäisi enemmän pahaa. Tekivätkö he mielestäsi oikein vai olisiko heidän pitänyt antaa aikuisten hoitaa tapaus? Missä tapauksessa sääntöjen rikkominen on mielestäsi hyväksyttävää?
  • Elokuvassa käsitellään ystävyyden merkitystä. Mitä Reed Richards olisi voinut pakenemisen sijaan tehdä ystävänsä Ben Grimmin puolesta tämän muututtua Möykyksi? Entä olisiko Reed jotenkin voinut pelastaa Victor Von Doomin?
  • Elokuvassa Victor Von Doom viittaa siihen, että ihmiset ovat itse tuhonneet maapallon, eivätkä siksi ansaitse uutta mahdollisuutta. Millaisena sinä näet tulevaisuuden? Mitä voisimme tehdä maapallomme pelastamiseksi? Mitä itse voit tehdä?
  • Alkuperäisessä sarjakuvassa Johnny Stormin hahmo on valkoihoinen, mutta elokuvassa häntä esittää tummaihoinen Michael B. Jordan. Keskustelkaa monikulttuurisuudesta ja perinteisten rajojen rikkomisesta henkilöhahmojen tapauksessa!
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Fantastic Four

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Fantastic Four

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024