‹ Takaisin

Fast & Furious 7

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Hurjapäiset seikkailut ympäri maailmaa jatkuvat, kun tuttu tähtikaarti palaa Vin Dieselin, Paul Walkerin ja Dwayne Johnsonin johdolla elokuvassa Fast & Furious 7. Dominic Toretto, Brian O’Conner ja kumppanit ovat palanneet kotiin nujerrettuaan Owen Shawn ja hänen koplansa. Owenin isoveli (Jason Statham) on kuitenkin päättänyt kostaa veljensä kuoleman, ja niin ryhmä on jälleen hengenvaarassa. Kuka ehtii tappaa ensin?

Tietoa kasvattajalle

Fast & Furious -kaahailusarjan seitsemäs osa keskittyy luomaan mittavia toimintakohtauksia. Spektaakkelilla – suureellisella näyttävyydellä ja ennennäkemettömän näyttämisellä – on ollut paikkansa valkokankaalla kautta elokuvan historian. Furious 7 -elokuvan autoja ja ihmisiä ryttäävä toiminta heijastelee myös poikakulttuuriin kuuluvaa “tuhostelua”.

Fast & Furious -todellisuudessa konfliktit ratkaistaan väkivallalla, ja osa 7 keskittyy koston kierteeseen. Kääntöpuolelta löytyy myönteisiäkin viestejä, sillä lojaalius on ystäväjoukon – perheen – yhteenliittävä voima: kaveria ei jätetä. Elokuvan toimintakohtauksilla ja täpärillä pelastumisilla voi olla voimaannuttava vaikutus. Hahmot ovat erittäin taitavia kuskeja sekä sitkeitä, määrätietoisia ja ystävilleen uskollisia tyyppejä. Hahmot joutuvat pohtimaan myös aikuistumistaan, kun he tekevät valintoja “jännittävän elämän” ja “turvallisen perhe-elämän” välillä.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan käsikirjoitus tekee väkivallan käyttämisestä ainoan mahdollisen tavan taistella tarinan lähes voittamattomia pahiksia vastaan. Kannattaa pohtia, mitä muita ratkaisumalleja voi olla olemassa.
  • Kuinka koston kierteen voi katkaista? Mitä tapahtuu, jos koston kierre jatkuu?
  • Kuinka realistisena pidät elokuvan juonta? Entä toimintakohtauksia? Onko niiden tarkoitus olla realistisia?
  • Elokuva sisältää tuotesijoittelua. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että jos tuotemerkki näkyy elokuvassa, se näkyy tarkoituksella. Voitte keskustella esimerkiksi siitä, miten Corona-olut näkyy elokuvassa ja millaisia arvoja siihen liitetään.
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Fast & Furious 7

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Fast & Furious 7

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024