‹ Takaisin

Ferdinand

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähumoristinenhyviä roolimalleja

Elokuvan synopsis

Ferdinand on jättikokoinen härkä, joka on varustettu suurella sydämellä. Hän on iloinen otus, joka viihtyy niityllä suuren puun varjossa kukkia nuuhkien. Virheellisesti häntä luullaan vaaralliseksi hirviöksi, jolloin hänet napataan kiinni ja viedään pois kotoa. Ferdinand haluaa kovasti palata perheensä luo takaisin, joten hän lähtee seikkailuun kotia kohti omalaatuisen ystäväjoukkonsa kanssa. Ferdinand todistaa, ettei härkää voi tuomita pelkän ulkokuoren perusteella. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Päähenkilö Ferdinand on suuri ja joidenkin mielestä pelottavakin härkä, joka on luonteeltaan kuitenkin kiltti ja herkkä. Se ei suostu mistään hinnasta tappelemaan vaan kirmailee mieluummin kukkaniityllä.

Elokuvan teemoja ovat ystävyys, periaatteiden takana seisominen sekä rohkeus olla oma itsensä. Tarinan edetessä tulee helposti ajatelleeksi myös eläinten oikeuksia. Elokuva sisältää paljon hassuttelua ja huumoria, mutta mukana on myös jännitystä ja surua.

Tarinan härkien ainoa tehtävä on taistella; jos ne eivät siihen pysty, uhkaa teurastamo. Taisteluissa hävinneiden kohtaloa tuodaan selkeästi esiin. Ferdinand löytää ihmisten talosta kuolleiden härkien sarvia ja ymmärtää myös oman läheisensä olevan joukossa. Tarinan yleisvire on kuitenkin optimistinen ja loppu onnellinen.

Elokuva perustuu Munro Leafin ja Robert Lawsonin kirjaan Härkä Ferdinand.

Keskustelun tueksi

  • Mitä eroa Ferdinandin kahdella eri asuinpaikalla oli? Miksi ihmiset eri tiloilla kohtelivat härkää eri tavalla?
  • Mikä tekee eläimestä lemmikin? Voiko mikä vain eläin olla lemmikki?
  • Ferdinand rakasti rauhaa ja piti päänsä taistelemisen suhteen tiukassakin paikassa. Oliko päätös oikea? Miten itse olisit toiminut? Miten tappelun voisi välttää, jos joku haastaa riitaa?
  • Minkälaisia muut härät olivat Ferdinandiin verrattuna? Millä tavalla ne olivat erilaisia, entä samanlaisia?
  • Minkälainen maailma olisi, jos kaikki olisivat sellaisia kuin Ferdinand?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ferdinand

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ferdinand

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024