‹ Takaisin

Flummelit

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Op ja Ed ovat flummeleita, ammoisilta ajoilta kotoisin olevia eläimiä, jotka kuuluvat luontoäidin kummallisimpiin päähänpistoihin: ulkonäöltään ne muistuttavat karvapeitteisiä donitseja. Sattuman saattelemana villikko Op ja epäluuloinen Ed lähtevät aikamatkalle kotoaan, vuoden 1835 Galápagossaarilta nykypäivän suurkaupunkiin, Shanghaihin. Betoniviidakon vilinässä he kuulevat kauhistuttavan uutisen – pian heidän lähtönsä jälkeen flummelit ovat hävinneet maan päältä ja koko laji kuollut sukupuuttoon! Op ja Ed ovat nyt rotunsa viimeiset, ja heidän on keksittävä keino flummeleiden pelastamiseksi varmalta tuholta. Uusi tuttavuus, etevä pieni koira Clarence tarjoutuu auttamaan heitä. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Flummelisisarukset Op ja Ed ovat hyljeksittyjä omassa laumassaan. Lajitoverit karttavat ja nimittelevät heitä. Syynä ovat pääasiassa impulsiivisen Opin luovat ratkaisut, jotka saavat aikaan kaaosta, vaikka aikomukset ovat hyvät. Kaikesta huolimatta Op ja Ed haluavat pelastaa kaikki flummelit sukupuutolta, kun heille tarjoutuu siihen tilaisuus. 

Flummelit löytävät kotisaareltaan taikakukan, joka toimii porttina toiseen aikakauteen. Uusien ystävien avulla Op ja Ed hyppivät eri aikatasojen ja paikkojen välillä ja kohtaavat samalla ohimennen joukon maailmanhistorian merkkihenkilöitä Mozartista Steve Jobsiin.  

Vauhdikkaassa elokuvassa on runsaasti takaa-ajokohtauksia, vaaratilanteita ja räväkkää huumoria. Flummelit esimerkiksi näkevät ensimmäistä kertaa hillotäytteisen donitsin ja kauhistuvat kun se syödään – he kun muistuttavat ulkonäöltään kovasti donitseja. 

Keskustelun tueksi

  • Ketä kuuluisuuksia flummelit ja ystävät tapaavat matkustaessaan eri ajoissa? 
  • Kuka Charles Darwin oli? Miksi hän esiintyy tässä elokuvassa? 
  • Mihin sukupuuttoon kuolleisiin eläinlajeihin Op ja Ed tutustuvat tarinassa? Ota selvää: Mitä sukupuutto tarkoittaa? Miksi eläimiä kuolee sukupuuttoon? Voiko sukupuuttoa jotenkin ehkäistä?  
  • Voisiko flummeli olla sopiva lemmikki tai “ihmisen paras ystävä”? Miksi ihmisillä on lemmikkejä?
  • Kuka on elokuvan pahis? Miksi hän haluaa eroon flummeleista?  
  • Miksi Opin kekseliäät ideat menevät usein pieleen? Minkä neuvon antaisit hänelle? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Flummelit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Flummelit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024