‹ Takaisin

Frozen 2

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejamielikuvitusta rikastuttavatoista kunnioittavatunnetaitoja ruokkivaympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Miksi Elsa sai syntyessään taikavoimat? Vastaus tähän kysymykseen vetää häntä puoleensa ja uhkaa hänen valtakuntaansa. Yhdessä Annan, Kristoffin, Olafin ja Svenin kanssa hän lähtee vaaralliselle mutta merkittävälle matkalle.

Elokuvassa Frozen – huurteinen seikkailu Elsa pelkäsi, että hänen voimansa ovat liikaa maailmalle. Elokuvassa Frozen 2 hänen täytyy toivoa, että ne riittävät. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Frozen 2 on jatkoa vuoden 2013 monella tapaa rajoja rikkoneelle jättihitille. Ensimmäisestä Frozenista tutut sisaruuden, lojaaliuden ja itsenäisen naiseuden teemat saavat tilaa myös jatko-osassa. Tuttujen henkilöhahmojen mukana päästään lisäksi syventymään kolonialismiin ja sen synkkään perintöön sekä alkuperäiskansojen kunnioittamiseen, mutta myös muutoksen aiheuttamaan epävarmuuteen sekä tietysti sovituksen tärkeyteen ja rakkauden voimaan. Ensimmäisestä osasta tuttu lumiukko Olaf tuo koomisten kevennysten lisäksi mukaan pohdintaa kypsymisestä ja aikuistumisesta.

Elokuvan keskeinen teema tiivistyy repliikissä ”pelkoon ei voi luottaa”. Konflikti kansojen välillä perustuu peloista kasvavaan, tuhoavaan ennakkoluuloon. Tasapainossa eläminen vaatii rohkeutta kohdata totuus ja myöntää vääryydet. Paljon puhuttanut saamelaiskulttuurista lainaaminen onnistuu elokuvassa mallikkaasti ja kunnioittavan tuntuisesti. Saamelaisista inspiraationsa saaneen Pohjan väen elämäntapa muistuttaa luonnon kanssa harmoniassa elämisen merkityksestä.

Elokuva on vauhdikas ja seikkailuntäyteinen. Maagisten olentojen mukana elokuvaan tulee myös jännitystä, eikä surulta ja menetyksen peloltakaan vältytä. Musikaalin ystäville elokuva tarjoaa paljon genretietoista ilottelua ja musiikin siivittämiä suuria tunteita.

Keskustelun tueksi

  • Mitä elementtejä elokuvaan on lainattu saamelaiskulttuurista? Miten tässä on onnistuttu? Tunnistatko muita kulttuurisia viittauksia?
  • Miten saamelaisia on kohdeltu ja kohdellaan? Onko Pohjan kansan osakseen saamalla kohtelulla yhteistä saamelaisten kohtelun kanssa?
  • Miksi Elsan piti selvittää totuus menneisyydestä?
  • Miksi on tärkeää tietää, kuka on ja mistä tulee?
  • Miksi pelko ja ennakkoluulot ovat vahingollisia?
  • Mitä tunteita elokuvan henkilöt kokivat? Millä elokuvallisilla keinoilla tunteet tuotiin esiin? Koskettiko joku kohtaus sinua erityisesti, mikä ja miksi?
  • Miksi Elsa päätyi ratkaisuunsa elokuvan lopussa? Entä olisiko Anna voinut valita toisin ja miksi luulet hänen tehneen oman valintansa?
  • Mitä sisarukset oppivat toisistaan ja itsestään elokuvan aikana? Entä Olof? Mitä kasvaminen ja aikuistuminen tarkoittaa?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Frozen 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Frozen 2

Ihan paras hyvät laulut

"Aika surullinen mut hyvä:)"
Irkku

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

"ihan katottava leffa."

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

Uniikein Disney animaatio, Aku Ankan perintö

"Mielestäni Frozen 2 on Disneyn paras animaatio. Disneyn uusi animaatio aikakausi alkaa. Hahmot ovat monipuolisia: tietyssä kohdassa tuli mieleen, että onko tämä Olafin elokuva. Anna oli kuin Elsan isosisko ja Elsa taas Annan pikkusisko. Elokuva oli parempi kuin luulin. Eräänlainen musta komedia. Tietyistä tilanteista tuli nämä mieleen: Olafin filosofiset oppitunnit (kuin Taavi Ankka), Annan kanootti kurssi (sudenpennut Tupu, Hupu ja Lupu) ja Elsan uimakoulu (Aku Ankan ja Roope Ankan seikkailut). Aku Ankkaa ja taskukirjaa lukeneille tulee varmasti mieleen yhtäläisyydet. Suosittelen ikärajaksi 6 v. -"
ARP

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Arvioijan ikä: 27

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

👍👍

"👍👍"
Uk

Arvioijan ikä: 13

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

Toisintoa

"90-luvun Disneyn animaatioiden kanssa kasvaneena olen aikuisenakin Disney fani, vaikka elokuva elokuvalta tuntuu huonommalta. Rehellisesti sanottuna elokuvassa parasta oli Disneyn linna logo. Juonessa oli potentiaalia, mutta se vesitettiin. Kristoff olisi hyvin voinut jäädä valtakuntaa pitämään pystyssä ja juonen kliimaksi olisi saanut olla kunnollinen. Maisemat ja kulttuurin esittäminen oli kaunista, mutta vain pientä pintaraapaisua. Miksei syvemmälle menty. Mitään itsenäisen naiseuden teemoja wn löytänyt. Anna on läheisriippuvainen siskostaan ja Elsa taasen haluaa olla siskoltaan rauhassa. Sven poro on edelleenkin koira animoituna poroksi. 14 laulusta 4 olisi riittänyt elokuvaan, liiat laulut vesittivät tunnelman ja hidasti tarinankerrontaa. Olaf lumiukko on ihana, hän on se Disneyn henki, josta Walt setä olisi pitänyt. Leffan päämäärä ja tavoite oli hyvä, mutta kun käaikirjoitusta tekee 10 ihmistä, niin ei ihme, että juoni on yhtä sillisalaattia. Aninaatiollisesti tämä on kaunista katsottavaa."
Tuhkimo

Arvioijan ikä: 28

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

"Hyvä. Yllättävän paljon laulua. Jos pelkää vaahtokarkkia, ei kannata mennä katsomaan."
Äit

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5

"Hyvä, mutta vähän liikaa laulua."
S.L

Arvioijan ikä: 11

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Arvioijan ikä: 22

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024