‹ Takaisin

Frozen - Huurteinen seikkailu

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Ikuinen optimisti Anna lähtee jännittävälle matkalle yhdessä karskin erämies Kristoffin ja tämän uskollisen poron Svenin kanssa etsiäkseen sisarensa Elsan, jonka jäätävät taikavoimat ovat suistaneet Arendelin kuningaskunnan ikuiseen talveen. Matkalla Anna ja Kristoff kohtaavat vuoriston vaaroja, ankaria olosuhteita, vuorenpeikkoja ja hulvattoman hauskan lumiukon yrittäessään yhdessä pelastaa valtakunnan. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

H. C. Andersenin Lumikuningatar -satua tulkitseva, dramaattinen Frozen keskittyy isosiskon ja pikkusiskon suhteeseen, voimakkaisiin luonteisiin ja omien vahvuuksien löytämiseen. Petoksen ja identiteetin teemat vetoavat varhaisnuoriin ja nuoriin, mutta satumainen musiikkielokuva siirtyy sujuvasti myös pienempien lasten leikkeihin. Disney on tarkistanut perusasetelmiaan, eikä prinssi uljaan rooli ole enää olla pelkkä väline tavoitteiden saavuttamiseen, vaan juoni ratkeaa itsenäisesti ja tosirakkauden suudelma annetaan silkasta hauskuudesta.

Elokuvan lumihirviö voi pelottaa pienimpiä katsojia. Tytöt jäävät lapsina orvoiksi, mutta Frozenin tunteisiinkäyvintä sisältöä on Annan ja Elsan erilleen joutuminen lapsena, Annan pelko sisarensa menettämisestä ja Elsan ahdistus hallitsemattomien kykyjensä vaarallisuudesta.

Keskustelun tueksi

  • Frozen alustaa sopivasti esimerkiksi sisaruuden, rohkeuden, sinnikkään yritteliäisyyden ja tosirakkauden käsitteitä.
  • Mikä on tosirakkauden merkitys elokuvassa?
  • Millä tavalla siskokset ovat erilaisia? Entä mitä samaa heissä on? Mitä jos tarinan asetelma olisi käännetty toisin päin – jos Anna olisi jättänyt valtakunnan ja Elsan olisi pitänyt pelastaa tämä?
  • Myös Elsan taikavoimista kannattaa keskustella. Voiko samoja kykyjä käyttää sekä hyvän että pahan tekemiseen? Elsan vanhemmat kehottavat häntä piilottamaan ja hillitsemään kykynsä täysin. Mitä huonoa siitä seuraa? Millä muulla tavoin Elsan kykyihin olisi voitu suhtautua? Miksi nuori kuningatar oppii rakastamaan omaa erityisyyttään vasta elokuvan lopussa?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Frozen - Huurteinen seikkailu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Frozen - Huurteinen seikkailu

Arvioijan ikä: 28

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Lappi ja ruokakaupa

"Pidin ihnista lappin maisemista ja siitä kun anna saapui ruokakaupan siiinä myytin porkkana ja kalaa elokuvasa pitää tietä että elsan taikavoimista pitää puhua yhdessä"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Raikas Frozen

"Ajan saatossa hieman maku jo mennyt kyseisestä leffasta hypetyksen takia, mutta silti myönnän että suhteellisen hyvin onnistunut kokonaisuus on kyseessä. Tästä ei ole mitään isoa negatiivista sanomista, muuta kuin että leffan vanhemmat tuntuvat pikemminkin pahiksilta tässä, pahentaen vain Elsan tilannetta. Peikot ovat myös pieni miinus, niin turhilta kyseiset hahmot tuntuvat (etenkin niiden esittämä laulu, mikä oli piinallista kuunneltavaa). Elsaakin olisi voinut hieman kehittää paremmin, mutta muuten nautittava ja piristävä elokuva. Anna on hauska hahmo, ja pidän erityisesti siitä, kuinka hän kehittyy leffan aikana (aluksi hieman naiivi, mutta lopuksi järkevämpi). Kyllähän tämän katsoo. En moiti, että tästä klassikko on noussut. +Originaali dubbaus on ehdottomasti se paremmin onnistunut. Suomenkielinen ääninäyttely on melko ärsyttävää kuunneltavaa."

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4

Anna ja Elsa 4,5 tähteä

"Paras animaatio elokuva mitä olen koskaan nähnyt. Anna ja Elsa ovat parhaita. Olav, Sven ja Kristoff ovat parhaita sivuhahmoja, mitä animaatioissa on koskaan ollut. Tarina on ihana. Anna oppii matkallaan paljon ja Elsa oppii tosirakkauden, sekä sen että hän ei ole hirviö. Konnat yllättävät. Frozen jaksaa yhä ihastuttamaan katsojan uudelleen ja uudelleen. Arendel on kaunis valtakunta. Ja Elsa on yksi parhaista velhoista (ellei paras) mitä olen koskaan nähnyt. Tämä kaiken ikäisten elokuva."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5

Mitä opimme Annan ja Elsan vanhemmista

"Jos lapset kysyvät kovasti kysymyksiä, niin heille voi myös esittää kysymyksiä. Esimerkiksi tekivätkö Elsan ja Annan vanhemmat oikein, kun lukitsivat Elsan huoneeseen moniksi vuosiksi. Tai voiko vanhemmat päättää niin, että jos vahingossa lyö siskoaan, niin sitten ei saa IKINÄ enää leikkiä yhdessä. Tällaisten kysymysten jälkeen omat vanhemmat näyttävät lasten silmissä aika kivoilta tyypeiltä. "

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2024