‹ Takaisin

Ghostbusters

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Ghostbusters tekee paluun valkokankaalle uusista hahmoista koostuvan näyttelijäkaartin voimin. Kolmekymmentä vuotta sen jälkeen, kun alkuperäinen haamujengi villitsi koko maailman, ohjaaja Paul Feig tuo nähtäväksemme tuoreen näkemyksensä tästä yliluonnollisesta komediasta sekä joukon aikamme hauskimpia näyttelijöitä – Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones ja Chris Hemsworth. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Hauska ja vauhdikas uusversio vuoden 1984 komediahitistä uudistaa alkuperäiselokuvan sukupuolirooliasetelmat ja päivittää visuaalisen maailman 2010-luvulle uusimman erikoistehostetekniikan avulla. Elokuvan keskiössä on neljästä naisesta koostuva, yliluonnollisia ilmiöitä tutkiva ja etsivä Ghostbusters-porukka. Naiset ovat tutkijoita ja insinöörejä, kun taas miehelle on jäänyt nätin, mutta yksinkertaisen sihteerin rooli. Tämä asetelma antaa aihetta pohtia enemmänkin sitä, millaisissa rooleissa miehet ja naiset on yleensä Hollywood-elokuvissa totuttu näkemään.

Elokuvan huumori on räväkkää, mutta ajoittaisista navanalus -ja eritevitseistä huolimatta melko viatonta hupia, joka ei ärsyttäne ketään liikaa. Uudistetut sukupuoliroolit tarjoavat naurun aihetta ja oivalluksiakin, mutta vitsiä väännetään myös lukuisilla viittauksilla 30 vuoden takaiseen Ghostbustersiin sekä muilla silmäniskuilla populaarikulttuurin suuntaan. Elokuvasta saa hauskuutta irti, vaikkei olisikaan nähnyt 1980-luvun klassikkoa ja sen jatko-osaa (Ghostbusters II, 1989); lukuisten viittausten bongaaminen tuo kuitenkin lisää iloa elokuvakokemukseen. Elokuva voi olla hauskaa nähtävää myös eri sukupolvia edustaville katsojille, jotka voivat jakaa kokemuksiaan eri vuosikymmenten elokuvaversioista.

Alkuperäisen klassikon hengessä kauhukomedian pelotteluelementit ovat paikoitellen oikeastikin karmaisevia, mutta kauhuelokuvan puoleen kallistutaan vain pieneksi, pian nauruun katkeavaksi hetkeksi. 3D-efektiä säikyttelyssä hyväkseen käyttävä haamujahtirymistely onkin kuin vauhdikas ajelu hykerryttävän hauskassa kummitusjunassa. Hengästyttävässä vauhdissa on ajoittain aikaa myös suvantokohdille, joissa tilaa saa naisten välinen lämmöllä kuvattu lojaali ystävyys.

Keskustelun tueksi

  • Elokuva on saanut osakseen sekä kiitosta että kritiikkiä siitä, että päähenkilöt ovat nyt naisia. Mistä luulet kritiikin johtuvan ja mitä mieltä olet siitä?
  • Millaisia mies- ja naisrooleja elokuvassa on? Entä millaisissa rooleissa esimerkiksi tummaihoisia nähdään elokuvassa? Mitä mieltä olet siitä, miten Ghostbusters kuvaa naisia, miehiä tai etnisiä vähemmistöjä?
  • Millaista huumoria elokuvassa on? Minkä kustannuksella elokuvassa nauretaan?
  • Ketkä ovat elokuvan pahikset ja millaisia he ovat?
  • Oletko nähnyt alkuperäisen Ghostbustersin? Miten uudessa versiossa viitataan siihen? Voit muistin virkistämiseksi myös katsoa alkuperäisen elokuvan trailerin.

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Ghostbusters

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Ghostbusters

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024