‹ Takaisin

Gods of Egypt

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Tässä muinaisen Egyptin mytologiasta ammentavassa toimintaseikkailussa koko ihmiskunnan tulevaisuus on vaakalaudalla, kun tavallinen kuolevainen Bek (Brenton Thwaites) nousee sankariksi ryhtyessään pelastamaan maailmaa ja tosirakkauttaan. Onnistuakseen tehtävässään hän värvää avukseen voimakkaan jumalan, Horuksen (Nikolaj Coster-Waldau), taisteluun Sethiä (Gerard Butler), armotonta pimeyden jumalaa, vastaan. Seth on anastanut vallan ennen niin rauhallisessa ja vauraassa Egyptissä ja syössyt maan kaaokseen ja konflikteihin. Kun heidän henkeäsalpaava taistelunsa Sethiä ja hänen kätyreitään vastaan vie heidät tuonpuoleiseen ja taivaiden halki, sekä jumala että kuolevainen joutuvat läpikäymään rohkeutta ja uhrauksia vaativia koettelemuksia voidakseen voittaa eeppisen viimeisen yhteenoton Sethin kanssa. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Gods of Egypt on tunnelmaltaan kohtuullisen kevyttä ja kerronnaltaan vauhdikasta fantasiatoimintaa. Elokuvan maailmankuva on genrelleen tyypillisesti melko mustavalkoinen. Väkivaltaa ei erityisemmin ihannoida, mutta sen käyttämistä ongelmanratkaisukeinona ei myöskään kyseenalaisteta. Toimintakohtausten väkivalta on fantasiaelementtien vuoksi hyvin kevyen tuntuista. Gods of Egypt on tarkoitettu puhtaasti viihteeksi, eikä se sisällä erityisen ajatuksia herättäviä aineksia.

Keskustelun tueksi

Gods of Egypt on viihde-elokuva, joka ei yritäkään olla tarkasti uskollinen Egyptiläiselle mytologialle. Elokuvaa on aiheellisesti kritisoitu valkopesusta eli siitä, että Egyptin jumalat esitetään länsimaisen valkoihoisina. Elokuvan valkoisuutta voi käsitellä vaikkapa Hollywoodin yleisen tilanteen kautta. Ei-valkoisten näyttelijöiden palkkaaminen keskeisiin rooleihin Hollywood-tuotannoissa on sekä historiallisesti että nykyajassa harvinaista, ja jopa selvästi ei-valkoisiin rooleihin on usein valittu valkoisia näyttelijöitä. Nuoren katsojan kanssa voi pohtia historiallisia ja nykypäivän syitä tähän, sekä muistella päinvastaisessa ansioituneita elokuvia.

Elokuvan katsomisen jälkeen voi tutustua egyptiläiseen mytologiaan ja tarkastella esimerkiksi, missä kohdin mytologisille vaikutteille ollaan uskollisia ja missä taas otetaan taiteellisia vapauksia.

Elokuvan pahikset ovat melko yksiselitteisen pahoja, mutta mitä mieltä olette elokuvan hyvisten moraalista?

 

Kirjoittaja: Myrtti / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Gods of Egypt

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Gods of Egypt

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja