‹ Takaisin

Godzilla: King of the Monsters

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vuosien 2014 ”Godzillan” ja 2017 ”Kong: Pääkallosaaren” jälkeen saapuu seuraava luku Warner Bros. Picturesin ja Legendary Picturesin MonsterVerse-elokuvamaailmassa: ”Godzilla: King of the Monsters”, eeppinen toimintaseikkailu, joka laittaa Godzillan vastustajiksi useita popkulttuurin suosituimpia hirviöitä.

Uusi tarina seuraa kryptoeläintieteellisen viraston sankarillisia otteita, kun sen jäsenet kohtaavat jumalattoman kokoisia hirviöitä, mukaan lukien mahtavan Godzillan taistelemassa Mothran, Rodanin sekä pahimman vastustajansa kolmipäisen King Ghidorahin kanssa. Kun nämä muinaiset superlajit – joita pidettiin pelkkinä myytteinä – nousevat jälleen, ne kaikki tavoittelevat luomakunnan kruunua ja uhkaavat samalla ihmiskunnan olemassaoloa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Godzilla: King of the Monsters on näyttävä hirviöelokuva, jossa valtavan kokoiset, tarumaisen näköiset otukset taistelevat toisiaan ja ihmistä vastaan. Otukset ovat maapallon luonnollisia asukkaita, mutta ne ovat olleet horroksessa maan uumenissa tai jäässä koko ihmiskunnan olemassaolon ajan, mutta nyt ihminen herättää ne uudelleen henkiin.

Elokuvan väkivalta ja toimintakohtaukset ovat visuaalisesti näyttäviä, mutta väkivalta keskittyy pääasiallisesti satukirjamaisten hirviöiden keskinäiseen taisteluun. Kuoleman uhka on kuitenkin myös ihmishahmojen osalta koko ajan läsnä.

Elokuvassa pohditaan jonkin verran sitä, kuka oli maapallolla lopulta ensin ja kenen vastuulla maapallon eliöstön tasapaino on. Osa elokuvan hahmoista haluaa esimerkiksi pyyhkäistä suuren osan ympäristöään tuhoavasta ihmiskunnasta olemattomiin.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa sivutaan sitä, että ihmiset olisivat tuhonneet maapallon liikakansoituksella. Mitä mieltä sinä olet tästä? Miten liikakansoitusta voitaisiin hillitä?
  • Osa elokuvan hirviöistä on ihmisten kannalta ajateltuna hyvää tarkoittavia, osa taas pahoja. Millä tavalla tämä ilmenee?
  • Ketkä elokuvan ihmishahmoista olivat mielestäsi pahiksia? Miksi he ovat mielestäsi sellaisia? Entä löytyykö ihmishahmojen joukosta yhtään sankaria?
  • Hirviöistä sankarina esitellään Godzilla. Millaisina näet muut elokuvan hirviöhahmot?
  • Oliko elokuvan juoni mielestäsi selkeä?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Godzilla: King of the Monsters

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Godzilla: King of the Monsters

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024