‹ Takaisin

Godzilla vs. Kong

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Legendat kohtaavat elokuvassa Godzilla vs. Kong – ja vaakalaudalla on koko maailman kohtalo.  Kong ja sen suojelijat lähtevät vaaralliselle matkalle kohti Kongin oikeaa kotia ja törmäävät hurjistuneeseen Godzillaan. Titaanien taistelu on kuitenkin vasta alkua mysteerille, joka odottaa syvällä maapallon ytimessä.

Tietoa kasvattajalle

Vimmaisessa erikoistehostespektaakkelissa alfa-titaanit Godzilla ja Kong mittelevät voimiaan ja tuhoavat siinä sivussa laivoja, lentokoneita ja kaupunkeja – aikalailla kaiken mitä tielle sattuu. Rauhanomaisiin ratkaisuihin ei pyritä, eikä neuvotteluita harrasteta:  suoraviivaisessa tarinassa välit ratkotaan raa’alla voimalla. Kongin kirves heiluu ja Godzilla räjäyttää liat pois energiasäteellään. Erikoistehosteiden ja kovan melskeen alta voi kuitenkin löytää tieteiselokuvien ikiaikaisia perusteemoja: ihmisen halun kurottaa vielä hieman korkeammalle, koetella rajojaan, nousta kuolevaisuuden yläpuolelle jumalaksi. 

Vastapainoa jättiläisten mekkaloinnille tuovat elokuvan teinihenkilöt, jotka neuvokkuudellaan ja sinnikkyydellään tekevät oman osansa pysäyttääkseen ovelan Apex-korporaation touhut. Apex-yhtiö on elokuvan selkeä “paha” ja sen kätyrit saavat lopussa luonnollisesti palkkansa. 

Teinijengin koominen tohelointi tasapainottaa elokuvan mäiskettä, mutta  muistuttaa myös, että yhteistyöllä on paikkansa maailman pelastamisessa ja paremman tulevaisuuden rakentamisessa. Voimalla ja juonittelulla vain pahennetaan tilannetta. Nyky-Hollywoodille ehkäpä jopa kunnioitettavan tyypillisesti elokuvaan on ainakin yritetty saada hieman moninaisempaa henkilögalleriaa. Keskeisessä roolissa on kuuro orpotyttö, joka on ainoa Kongin kanssa kommunikointiin pystyvä ihminen ja elokuvan tärkein toimija. Kaikki sankarit eivät pukeudu viittoihin!

Elokuvan positiivisinta antia on taustalla vaikuttava vaihtoehtotodellisuus. Syvältä maan kannen alta löytyy toinen maailma, “ontto maa”, josta titaanit ovat peräisin ja jota vieläkin asuttavat hurjat esihistorialliset hirviöt. Fantastiset visiot ja huikeat maisemat syvällä maan uumenissa ovat ainakin tieteiselokuvien ystävälle mielikuvitusta ravitsevaa ja ajatuksia herättävää katseltavaa.

Keskustelun tueksi

  • Kreikkalaisessa mytologiassa Prometheus varastaa jumalilta tulen ihmiskunnan käyttöön ja häntä rankaistaan siitä. Näkyykö tämä teema elokuvassa jollain tavoin?
  • Millainen juoni elokuvassa on? Onko hyvä tarina tärkeä, vai riittääkö esimerkiksi se, että toimintaa on paljon?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Godzilla vs. Kong

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Godzilla vs. Kong

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024