‹ Takaisin

Gran Turismo

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinenonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Gran Turismo perustuu uskomattomaan tositarinaan, joka kertoo altavastaajien tiimistä – vaikeuksissa olevasta työväenluokkaisesta konsolipelaajasta (Archie Madekwe), epäonnistuneesta entisestä kilpa-autoilijasta (David Harbour) ja idealistisesta moottoriurheilujohtajasta (Orlando Bloom). Yhdessä he riskeeraavat kaiken päästäkseen moottoriurheilun huipulle. Gran Turismo on inspiroiva, jännittävä ja toiminnantäyteinen tarina, joka todistaa, että mikään ei ole mahdotonta, kun polte tulee sisältä. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Gran Turismo on tositapahtumiin pohjautuva elokuva, joka kertoo Gran Turismo -autopeliä pelaavasta nuoresta, joka saa mahdollisuuden päästä ajamaan kilpaa aivan oikeastikin, oikealla kilpa-autolla. Elokuvassa käsitellään nuoruuden haaveita ja niiden toteuttamista sekä uskoa itseensä.

Elokuvan kuvasto koostuu sekä pelin kilpa-ajojen maailmasta että oikeista rata-ajoista. Archie Madekwen esittämä Jann Mardenborough joutuu kohtaamaan vastustusta niin omien vanhempiensa kuin myös alan ammattilaisten suunnalta, jotka eivät halua hyväksyä konsolipelaajaa kilpa-ajajaksi.

Gran Turismo muistuttaa, että joskus yksi aikuinen tukemassa ja uskomassa nuoren onnistumiseen riittää. Myös samanhenkisillä ystävillä on suuri merkitys.

Elokuvassa käsitellään myös kilpa-ajojen vaaroja, tahattomia ja tahallisia onnettomuuksia, uskomattomia selviytymiskertomuksia – sekä myös kuolemaan johtavia tapauksia. Kilpailukohtaukset ovat intensiivisiä ja saavat katsojan jännittämään mukana.

Keskustelun tueksi

  • Moni nuori törmää Jannin tapaan ongelmaan, etteivät vanhemmat aina ymmärrä heidän haaveitaan. Miten Jann olisi voinut perustella vanhemmilleen omia suunnitelmiaan? Luuletko että vanhemmat olisivat keskustelemalla ymmärtäneet hänen toiveensa?
  • Jannin isä ja veli ovat jalkapalloilijoita. Miten eri tavalla isä suhtautuu toiseen poikaansa, joka viettää pallopelien sijaan aikansa autopelin ääressä?
  • Millaisia haasteita Jann joutuu käsittelemään elokuvan aikana ja millainen hänen kasvutarinansa on? Keneltä hän saa tässä tukea?
  • Jannin tapaan pelaaminen voi joillekin nuorille oikeasti tuoda ammatin tulevaisuudessa, mutta suuri osa pelaavista nuorista ei tähän kuitenkaan koskaan yllä. Liiallisesta pelaamisesta voi tuolloin tulla ongelma. Missä vaiheessa vanhempien pitäisi mielestäsi puuttua lapsensa tai nuorensa pelaamisen määrään?
  • Gran Turismo on elokuva, mutta samalla sitä voi myös pitää Playstationin pelimainoksena. Oletko itse pelannut Gran Turismo -peliä? Millaisia ajatuksia sinulle heräsi pelimaailmasta elokuvan jälkeen?
  • Tutustu (esimerkiksi Wikipediassa) todelliseen Jann Mardenboroughiin. Miten hänen tarinaansa on muokattu elokuvaa varten?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Gran Turismo

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Gran Turismo

"Opettaa liikenne rikolliseksi!"
Sihvis81

Arvioijan ikä: 43

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2024