‹ Takaisin

Guardians of the Galaxy Vol. 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Upouuden Mahti-Mix 2 -kasetin tahtiin rokkaava Marvelin Guardians of the Galaxy Vol. 2 jatkaa ryhmän seikkailuja halki kosmoksen syöverien. Galaksin vartijoiden on taisteltava pitääkseen uuden perheensä koossa heidän ratkoessaan Peter Quillin vanhempien arvoitusta. Vanhoista vihollisista tulee uusia liittolaisia ja klassikkosarjakuvien suosikkihahmot rientävät sankariemme avuksi, kun Marvelin elokuvauniversumi jatkaa laajentumistaan. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Guardians of the Galaxy Vol. 2 on jatko-osa vuonna 2014 ilmestyneelle elokuvalle, ja se jatkaa ”roskasakista” maailmoja pelastaviksi sankareiksi muuttuneen ryhmän seikkailuja. Elokuvassa on samanlainen humoristisen seikkailun tyyli kuin edeltäjällänsäkin, mutta nyt mukana on myös haikeampia elementtejä.

Toisiin galakseihin ja vieraille planeetoille sijoittuva seikkailu on värikäs, vauhdikas ja erittäin näyttävä, mutta samalla hyvin ihmisläheinen. Se käsittelee kieroon kasvaneita perhesuhteita isän ja pojan sekä kahden siskon välillä, ja sitä, kuinka ihmisistä, jotka eivät ole verisukulaisia, voi kasvaa perheen veroinen kokonaisuus. Ystävyys onkin keskeisessä asemassa ja tarina muistuttaa, että todellinen ystävä näkee myös pinnan alle, eikä hylkää vaikka joskus vähän kiukuttaisikin.

Elokuvassa on Marvel-elokuville tyypilliseen tapaan runsaasti näyttävää toimintaa ja supersankariväkivaltaa, jota kevennetään paikoin melkoisen hurtillakin huumorilla. Elokuvassa myös kuolee – uhrautuen toisen puolesta – eräs keskeinen hahmo, mikä synnyttää haikeutta. Elokuvassa on viittauksia 1980-luvun populaarikulttuuriin, mikä ei välttämättä avaudu tämän vuosituhannen lapsille.

Keskustelun tueksi

  • Oliko elokuvassa mielestäsi jokin opetus? Mikä?
  • Millaisia ystävyyssuhteita elokuvassa oli? Mistä ystävien välinen luottamus kumpusi?
  • Miksi Gamora ja Nebula pitävät vihaa toisilleen vaikka he ovat siskoksia? Keskustelkaa sisarusten välisistä vihan tunteista ja siitä, milloin oman kiukun osoittaminen voi mennä liian pitkälle.
  • Star-Lord ei ole koskaan tavannut biologista isäänsä. Mihin Ego yrittää häntä houkutella mukaan? Millaisia ajatuksia sinulle nousi Star-Lordin ja hänen isänsä suhteesta? Entä Star-Lordin ja hänen kasvatti-isänsä Yondun suhteesta?
  • Miksi Yondu uhrautui Star-Lordin puolesta?
  • Mikä merkitys vanhoilta kaseteilta kuunnellulla musiikilla on Star-Lordille? Onko sinulla jotain sellaista musiikkia, jonka yhdistät esimerkiksi johonkin mukavaan tapahtumaan?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Guardians of the Galaxy Vol. 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Guardians of the Galaxy Vol. 2

"Elokuva oli paikoin hyvä ehkä vähän paljon "aikuishuumoria" mutta minä ole tottunut vähän rankemaankin suosittelen kuitenkin katsomaan:)"
Nimetön

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13