‹ Takaisin

Guardians of the Galaxy Vol. 3

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävätunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Marvel Studiosin elokuvassa Guardians of the Galaxy Vol. 3 rakastettavien retaleidemme remmi on asettunut asumaan Knowherelle. Mutta ei aikaakaan, kun heidän elämäänsä ravistelevat kaiut Rocketin myrskyisästä menneisyydestä. Peter Quill, joka suree yhä Gamoran kohtaloa, joutuu kokoamaan taas joukkonsa ympärilleen ja suuntaamaan vaaralliselle tehtävälle pelastaakseen Rocketin hengen—tehtävälle, jonka epäonnistuminen todennäköisesti tietäisi vartijoiden tarun loppua. Elokuvan pääosissa nähdään Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff sekä Vin Diesel, joka on Groot, ja Bradley Cooper, joka on Rocket, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji, Will Poulter ja Maria Bakalova. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

James Gunnin ohjaama ja käsikirjoittama Guardians of the Galaxy -elokuvien sarja päättyy Guardians of the Galaxy Vol. 3:n myötä, mutta moni elokuvien tutuista hahmoista nähdään vielä varmastikin Marvel Studiosin tulevissa tuotannoissa.

Guardians of the Galaxy -elokuvissa alun perin pikkurikollisina toimineesta ryhmästä on kasvanut sankarijoukko Galaksin vartijat. Heistä monella on synkkä menneisyys, mutta synkimmäksi näistä paljastuu fanisuosikki Rocketin synty, mihin kolmas elokuva tarttuu.

Päällisin puolin kolmas Guardians of the Galaxy on tuttua, värikästä, vauhdikasta ja humoristista seikkailua, mutta taustalla elokuva on hyvin synkkä ja ahdistava. Rocket on nimittäin kammottavan eläinkokeen tulos, eikä hän ole tarinassa ainoa kaltoin kohdeltu eläin. Nämä takaumakohtaukset ovat erittäin ahdistavaa ja koskettavaa katsottavaa jopa aikuiselle katsojalle. Elokuva ottaakin vahvasti kantaa eläinten oikeuksien puolesta ja eläinkokeita vastaan.

Rocketin synkän taustatarinan ulkopuolella elokuvan väkivalta on supersankarielokuville tyypilliseen tapaan näyttävää mutta veretöntä ja huumorilla höystettyä.

Elokuvassa keskeiseen asemaan nousee niin ystävyyden merkitys, ystävistä huolehtiminen kuin myös yksilön henkilökohtainen kasvu. Elokuva muistuttaa, että yhdessä saamme toisistamme tukea, mutta jokaisen kannattaa huolehtia myös siitä, että pääsee vapaasti kasvamaan ihan omaksi persoonakseen.

Keskustelun tueksi

  • Millä tavalla Guardians of the Galaxy -elokuvat eroavat toisistaan? Entä muista Marvel-elokuvista?
  • Saako Guardians-elokuvien sarja tässä elokuvassa ansaitsemansa lopun? Olisitko halunnut mahdollisesti jotain lisää? Olisitko muuttanut loppua mitenkään?
  • Kuka Guardians-hahmoista on oma suosikkisi? Onko suosikkisi vaihtunut vuosien varrella, ja jos on, niin mikä siihen on ollut syynä?
  • Millaisia ystävyyssuhteita elokuvassa nähdään? Miten suhteet ovat muuttuneet vuosien varrella? Entä miten hahmot ovat kasvaneet persoonina?
  • Keskustelkaa eläinten oikeuksista ja siitä, miten Rocketin kohtaloa voi verrata oikeastikin tehtäviin eläinkokeisiin.
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Guardians of the Galaxy Vol. 3

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Guardians of the Galaxy Vol. 3

Synkkää menoa

"Tämä on kyllä aika riipaiseva ja synkkäkin huolimatta tyypillisestä GotG-huurmorista. Omasta mielestäni 13-vuotiaskin on vielä aika nuori tämän katsomaan."

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 15© Koulukino 2024