‹ Takaisin

Haikarat

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Haikaroiden tehtävä on toimittaa vauvoja …tai ainakin niin oli ennen. Nykyään ne toimittavat paketteja kansainväliselle nettikaupalle Kivijalka.comille. Yrityksen ykköslähetti Juniori odottelee ylennystä, kun Vauvatehdas vahingossa käynnistyy hänen vahtivuorollaan tuoden maailmaan suloisen – mutta täysin luvattomasti aikaansaadun – tyttövauvan.

Juniori ja hänen ystävänsä Tuuli, Haikaravuoren ainoa ihminen, yrittävät epätoivoisesti keksiä toimitusosoitteen tälle pulmapaketille ennen kuin pomo saa tietää asiasta. He yrittävät kiireellä suorittaa ensimmäisen vauvatoimituksensa, josta tuleekin villi ja valaiseva seikkailu, joka saattaa muuttaa ainakin yhden perheen elämän, ja palauttaa haikarat niiden oikean elämäntehtävän pariin. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Haikarat on humoristinen ja vauhdikas elokuva ystävyydestä ja perheestä. Elokuva opettaa myös yhteistyön merkitystä ja empatiaa.

Mukana on kuitenkin paljon myös toimintaa ja jännitystä. Päähenkilöitä jahtaa muun muassa verenhimoinen susilauma. Myös haikarafirman osakekurssien nousua tavoitteleva johtaja on hahmona pelottava. Lisäksi tarinassa mukana oleva vauva joutuu useaan otteeseen erilaisiin vaaratilanteisiin. Hänet yritetään kaikin keinoin erottaa perheestään ja sudet esimerkiksi yrittävät ryöstää hänet. Surulllisiakin teemoja elokuvassa on: ilman vanhempia jääneen, lintujen kanssa kasvaneen Tuuli-tytön kohtalo saattaa ahdistaa herkimpiä katsojia, vaikka hahmo sinällään optimistinen ja hauska onkin.

Keskustelun tueksi

Elokuva tarjoaa paljon aihetta keskusteluun. Erilaisista perheistä juttelun lisäksi myös vauvoista on luontevaa puhua lapsen kanssa elokuvan jälkeen. Tarinassa kerrotaan, että ennen haikarat toivat vauvat, mutta nykyisin vauvanhankkimiseen on ”parempiakin keinoja”. Nuorempien lasten kanssa kannattaakin varautua keskusteluun siitä, mitä vauvat tulevat. Vanhempien lasten kanssa taas voi halutessaan ottaa puheeksi sen, että joskus lapset voivat oikeastikin tulla perheeseen sen ulkopuolelta.

  • Miksi Tuuli halusi löytää oikean perheensä?
  • Tuuli kutsui myös Junioria perheekseen. Täytyykö perheenjäsenen olla aina sukua?
  • Miksi Leevi halusi pikkuveljen? Mitä hyötyä tai iloa sisaruksista on? Entä ainoana lapsena olemisessa?
  • Mitkä asiat olivat Leevin vanhemmille tärkeitä? Muuttuiko tärkeysjärjestys tarinan edetessä? Miksi?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Haikarat

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Haikarat

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024