‹ Takaisin

Hammaskeiju

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Rakastettavan tohelo, orvokkeja kylvävä aloitteleva hammaskeiju Orvokki päätyy erinäisten sattumusten kautta jumiin ihmisten maailmaan. Siellä hän lyöttäytyy yhteen 12-vuotiaan Maisan kanssa, joka hänkin on eksyksissä uusien perhekuvioiden ja suurkaupunkiin muuton seurauksena. Maisa kaipaa takaisin maalle ja Orvokin on löydettävä tie takaisin keijumaahan. Omia ongelmiaan ratkoessaan ystävykset päätyvät pelastamaan vanhan tehtaan raunioihin syntyneen puutarhan. Heidän taidoilleen onkin käyttöä.

Hammaskeiju on sydämellinen ja hauska seikkailu, joka kääntää heikkoudet voitoksi ja osoittaa, että tosiystävän rinnalla kaikki on mahdollista. (Lähde: Cinemanse)

Tietoa kasvattajalle

Maisa joutuu muuttamaan kaupunkiin äidin uuden miesystävän luokse. Muuton myötä Maisa saa isäpuolen ja kaksi velipuolta. Muutokset eivät tapahdu kitkattomasti, ja Maisa käy läpi ikävän, surun ja epävarmuuden tunteita. Isoveli Tarek tiuskii ja pikkuveli Sami tekee kepposia. Vanhemmat yrittävät kuitenkin parhaansa, jotta uusperheellä olisi hyvä olla yhdessä.  

Kaupungissa ei näytä kasvavan mitään – paitsi vanhassa talvipuutarhassa, jonka tilalle ilkeä rahamies haluaa rakennuttaa hotellin. Maisan isäpuoli Amir on luontoaktivisti, joka järjestää mielenosoituksia kaupungin kasvihuoneen säilyttämiseksi. 

Samaan aikaan rempseä ahmatti, Orvokki-keiju, yrittää päästä läpi hammaskeijujen tasokokeesta, mutta jääkin toilailujensa vuoksi jumiin ihmisten maailmaan. Orvokki ei loista keijutaidoissa, mutta itseluottamusta häneltä ei puutu. Itsekäs ja kärsimätön Orvokki saakin aikaan sekasortoa ja yllättäviä tilanteita. Ystävyys auttavaisen ja pyyteettömän Maisan kanssa tasapainottaa Orvokin luonnetta ja auttaa tätä myös löytämään itsestään aivan uusia kykyjä. Elokuvan tärkeä opetus on, että jos ei pärjää yhdellä elämänalueella, voikin olla hyvä jossain muussa.  

Elokuvassa on jännittäviä kohtauksia, jotka kuitenkin ratkeavat nopeasti parhain päin. Erityisesti tulipalo, intensiivinen lopputaistelu ja erään keskeisen hahmon mahdollinen kuolema ovat asioita, jotka pieni katsoja voi kokea voimakkaasti. 

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta? Entä jännittävin? 
  • Mikä hammaskeiju on? Onko teillä joskus käynyt hammaskeiju? (Tässä elokuvassa hammaskeijut hakevat irronneen hampaan lapsen tyynyn alta ja jättävät yöpöydälle lahjapaketin, josta löytyy lapselle mieleinen lelu.) 
  • Millainen Orvokki-keiju on? Miltä hän näyttää? Mistä asioista hän pitää? Missä hän on hyvä? Mitä neuvoja antaisit hänelle? 
  • Kuka on elokuvan pahis? Miltä hän näyttää? Voisivatko pahiksen ja vaikkapa isäpuoli Amirin ulkonäöt vaihtaa paikkaa? Muuttuisiko mikään? 
  • Missä tilanteissa jotkut elokuvan hahmot valehtelevat? Mitä siitä seuraa? Miksi ei ole oikein valehdella? 
  • Millainen perhe Maisalla on? Mitä haasteita perheellä on, entä mitä vahvuuksia? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hammaskeiju

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hammaskeiju

Arvioijan ikä: 36

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024