‹ Takaisin

Haunted Mansion

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttavatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Justin Simienin ohjaamassa elokuvassa Haunted Mansion nähdään tähtiä vilisevä ensemblekaarti, jossa ovat mukana LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Chase W. Dillon ja Dan Levy sekä Jamie Lee Curtis ja hattulaatikkohaamuna Jared Leto. Tarina perustuu Haunted Mansion -kummitustaloon, joka on jo vuosikymmeniä ollut teemapuistojen suosikkivetonaula. Se kertoo uudelle paikkakunnalle muuttaneesta naisesta ja hänen pojastaan, jotka palkkaavat avukseen sekalaisen sakin henkimaailman hanslankareita karkottamaan kummituskartanossaan majailevat yliluonnolliset kuokkavieraat. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Disneyn teemapuistoajeluun pohjautuva Haunted Mansion on ikärajansa puitteissa koko perheelle suunnattu kummitustarina. Miedoilla kauhuelementeillä kauttaaltaan maustetussa seikkailussa nähdään nimensä mukaisesti suuri määrä erilaisia haamuja ja yliluonnollisia tapahtumia äkkisäikäytyksineen. Osa näistä voi tuntua perheen pienistä pelottavilta, etenkin, jos kummitukset ja yliluonnolliset tapahtumat jännittävät yleisestikin.

Tyypilliseen Disney-seikkailuiden tapaan elokuvan jännitettä pehmennetään huumorilla keskushahmojen keksiessä keinoja pärjätä aaveiden asuttamassa kartanossa. Hahmot koheltavat paikoin vauhdikkaastikin ja sanailevat hauskasti.

Taustalla kulkee myös syvällisempiä tunteita. Osa hahmoista on menettänyt läheisensä ja suree näiden kuolemaa eri tavoin. Tarinan muiden hahmojen kanssa tehdyn yhteistyön ansiosta heidän surunsa kuitenkin alkaa helpottaa. Tällä elokuva muistuttaa, ettei surunsa kanssa kannata jäädä yksin, vaan tukea saa toisista ihmisistä. Seikkailu toimii kasvutarinana elokuvan lapsihahmon lisäksi myös kuollutta vaimoaan surevalle miehelle.

Keskustelun tueksi

  • Oliko elokuvassa pelottavia kohtauksia tai hahmoja? Mikä oli mielestäsi jännittävintä ja miksi? Minkä ikäiselle elokuva mielestäsi parhaiten sopii?
  • Millaista yhteistyötä tarinan hahmojen kesken nähdään?
  • Miten elokuvan tapahtumat vaikuttavat hahmojen elämään eli millaiseksi kuvittelet heidän tulevaisuutensa?
  • Millaisia tunteita Chase Dillonin esittämä Travis käy elokuvan aikana läpi?
  • Oletko nähnyt samasta aiheesta vuonna 2003 valmistuneen elokuvan, jossa pääosaa esittää Eddie Murphy? Miten nämä kaksi elokuvaa eroavat toisistaan ja kumpi versio on mielestäsi onnistunut paremmin?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Haunted Mansion

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Haunted Mansion

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024