‹ Takaisin

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku.

Sinikka ja Tiina Nopolan suositun kirjasarjan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -kirjaan perustuvan elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt (mm. Kaikki oikein, Minä ja Morrison) ja pääosissa nähdään 8-vuotiaat Emelia Levy (Heinähattu) ja Matilda Pirttikangas (Vilttitossu). (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Heinähattu on jo koululainen, ja pikkusisko Vilttitossulla on tylsää kotona ilman kaveria. Rehellisyys unohtuu tyystin, kun Vilttitossu saa tilaisuuden lähteä salaa kouluun Heinähatun tilalle.

Tomera Vilttitossu on hauska, sisukas ja ihailtavan kekseliäs riiviö. Osa hahmon komiikkaa perustuu anarkistiselle hyvän käytöksen hylkäämiselle, mutta Vilttitossun perhe tukee kärsivällisesti eloisan lapsen kasvua. 

Värikäs farssi kuvaa humoristisesti kouluun ja koulunkäyntiin liittyviä odotuksia, käsityksiä ja ennakkoluuloja sekä lasten näkökulmasta että aikuisten muistelun kautta.

Sketsiviihteestä ammetavat aikuishahmot ovat lastenelokuvan komediaperinteelle tyypillisesti kepeän hölmöjä ja hassuja.

Keskustelun tueksi

  • Heinähattu ja Vilttitossu, vastakohdat ylipäätään elokuvassa, Vastakohdat täydentävät toisiaan, sanotaan. Pohdi, mitä se tarkoittaa. Millaisia vastakohtia löydät elokuvan hahmoista? (Esim. Heinähattu/Vilttitossu, Isonapa/Rillirousku, Hanna-äiti/Matti-isä, Helga/Halise)
  • Millainen on hyvä koululainen? Entä hyvä luokkakaveri? Entä hyvä opettaja? 
  • Entä millainen on hyvä sisko tai veli? Millainen on hyvä vanhempi?
  • Isonapa syö mielellään herkkuja. Onko mielestäsi sopivaa, että Isonapaa nimitellään mm. pullamahaksi? Millaisia neuvoja antaisit Isonavalle? Entä ihmisille hänen ympärillään?
  • Äiti toteaa, että Vilttitossu ei ole vielä valmis kouluun. Mistä sen tietää?
  • Keskustelkaa, mitkä kouluun liittyvät, elokuvassa esitetyt asiat ovat totta. Pitääkö koulussa esimerkiksi osata kuoria peruna?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Ihana!

"Rakastan sitä elokuvaa nykyään. Tää on niin uudenlainen. Kannattaa katsoa heti ekan kerran. Se on kyllä todella hyvä. Tiina Nopolan ja Paula Norosen kirjoittama kirja, jonka itse voisin omistaa minun lempikirjakseni. Love!!!"
Maria

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Noloin leffa. Pikkutytöt varmaan tykkää!

"Hävettävä. Missä Sinikka Nopola?"
Maria

Arvioijan ikä: 31

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3

"Onko kosi hyvää elokuva dvdllä ostan sen sitten"
Muista nyt

Arvioijan ikä: 27v

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3

Hyvä~

En muis

Arvioijan ikä: 11

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024