‹ Takaisin

Heinähattu, Vilttitossu ja kana

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustasuosittelemmetunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on riemukas koko perheen elokuva ystävyydestä ja kanoista.

Heinähattu aloittaa kesäloman sulkapalloleirillä, jossa seikkailee myös karkuteillä oleva Cynthia-kana. Vilttitossu taas saa uuden ystävän, Anitan, joka kaikkien yllätykseksi onkin kana. Konstaapeli Isonavan ja Rillirouskun johdolla alkaa suuri kanajahti, johon osallistuvat niin Kattilakosket kuin Alibullenin neiditkin, eikä kommelluksilta ja väärinkäsityksiltä vältytä tälläkään kertaa.

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on komediallinen seikkailu, joka käsittelee ystävyyttä, rohkeutta ja anteeksiantoa hulvattomien ja rakastettujen hahmojensa avustuksella. Elokuvassa opitaan myös hieman kanojen sielunelämästä.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan 2019 julkaistuun viimeisimpään Heinähattu ja Vilttitossu -romaaniin.

Tietoa kasvattajalle

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on keveän humoristinen lastenelokuva, joka kuvaa lämpimästi sisarusten välistä suhdetta ja monenlaisia lapsuuteen ja ihmisyyteen kuuluvia tunteita. Rauhallinen Heinähattu ja vilkas Vilttitossu ovat tiivis parivaljakko, ja välillä tunteet kuumenevat. Mukana ovat mm. kateus, ikävä, hämmennys, riemastus, tyytyväisyys ja helpotus. Tarinassa ilmaistaan tunteita ilmeikkäästi ja selkeästi. Myös tunteista puhumista ja riitojen sopimista harjoitellaan. 

Yksi elokuvan keskeisistä teemoista on ihmisen ja eläimen suhde. Kanoja pidetään munivina hyötyeläiminä, mutta samalla niille halutaan varmistaa hyvät oltavat ja lajityypilliset olosuhteet. Ihmisen vastuuta eläimen hyvinvoinnista korostetaan. 

Yksinkertaista tarinaa siivittävät hauskat väärinkäsitykset. Lastenelokuvalle tyypillisesti tarinan aikuiset ovat koomisia ja höpsöjä mutta kuitenkin turvallisia, eivätkä vie liikaa tilaa lapsipäähenkilöiltä.  

Keskustelun tueksi

  • Heinähatun ja Vilttitossun isä sanoo, että eläimen todellisuus on eri kuin ihmisen. Miettikää yhdessä, mitä se tarkoittaa. 
  • Miksi Vilttitossu suuttui, kun sisko lähti sulkapalloleirille? Mitä voi tehdä, jos jokin asia tuntuu kurjalta tai epäreilulta? 
  • Heinähatun ja Vilttitossun vanhemmat muistuttavat, että lemmikistä pitää ottaa vastuu. Mitä on vastuu? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun ihminen on vastuussa eläimestä? 
  • Onko sinulla sisaruksia? Mitä tykkäätte tehdä yhdessä? Entä millaisista asioista tulee riitaa? Miten sovitte riidat? 
  • Mikä oli elokuvan hauskin kohta? Oliko elokuvassa surullisia tai vihaisia kohtauksia? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja kana

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja kana

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024