‹ Takaisin

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinen

Elokuvan synopsis

Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle. Äidillä on ihana viikko suunniteltuna ylellisessä huvilassa. Sattumalta Kattilakosket päätyvät kuitenkin väärään ”huvilaan” kylän poliisien mökkinaapureiksi. Konstaapelit huomaavat tilanteen ajoissa ja naamioituvat taiteilijaveljeksiksi saadakseen olla rauhassa Kattilakosken perheeltä. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät heti, ja suuri vakoiluseikkailu alkaa. Kun kaiken lisäksi vankikarkurit piileskelevät lähimaastossa, väärinkäsitykset johtavat värikkääseen seikkailukomediaan.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan suosittuun kirjaan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjaan kuuluu 20 teosta, ja niitä on käännetty mm. ranskaksi ja japaniksi. (Lähde: SF Film Finland Oy)

 

Tietoa kasvattajalle

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on koko perheelle suunnattu komedia, joka perustuu samannimiseen kirjaan. Elokuvassa seikkailevat kirjasarjasta tutut tytöt, joista pikkusisko Vilttitossun seikkailunhalu vetää mukaansa myös varovaisemman isosisko Heinähatun.

Lapsille aukeava huumori vetoaa sen ikäisiin, joille vakoilu, rooliasut ja vankikarkurit merkitsevät kutkuttavaa jännitystä. Aikuiselle katsojalle elokuva näyttää sellaisen perheen dynamiikan, jossa keskustelu on lähinnä naljailua, eikä yhteyttä puolisoon tunnu syntyvän. Riippuu katsojan omista elämänkokemuksista, naurattaako tämä vai herättääkö se ikäviä tunteita. Komiikkaa löytyy myös siitä asetelmasta, että elokuvassa aikuiset sekoilevat tunteidensa vietävinä, mutta lapset ovat selväjärkisiä ja ratkaisevat yhteistyöllä tarinan arvoitukset.

Keskustelun tueksi

  • Oletko lukenut Nopolan sisarusten kirjoittaman Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -kirjan? Miten kirjana luettu ja elokuvana nähty tarina eroavat toisistaan? Tuntuuko kirjan lukeminen erilaiselta kuin elokuvan katsominen?
  • Perheen isä keskittyy vain hyönteisiinsä ja äiti puhuu ikävästi miehelleen ja lapsilleen. Miltä se sinusta tuntuu? Mitä Heinähatun ja Vilttitossun vanhemmat voisivat tehdä, että kaikkien olisi mukavampi olla tässä perheessä?
  • Perheen äiti ihailee ja kadehtii ihmisiä, joiden ajattelee olevan hienompia kuin hän itse. Oletko itse ollut kateellinen jostakin? Mistä kateellisuus johtuu? Miten kateuden tunteesta voisi päästä eroon?
  • Vankikarkureista toinen, mies nimeltä Sorkkarauta-Sakari, vaikuttaa haluttomalta rosvon töihin. Miten hän pääsisi eroon tilanteesta, jossa joutuu tekemään asioita joita ei halua?
  • Mikä nauratti sinua eniten tässä elokuvassa? Mikä siitä teki hauskaa?
Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024