‹ Takaisin

Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus

4-6
7-9
10-12
13-15
tunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Taitava eläintenhoitajakeiju Fawn ystävystyy valtavan, mystisen olennon kanssa, jonka nimi on Mikä-mikä-hirviö. Koska Helinä ja muut keijut eivät ole yhtä varmoja siitä, kuuluuko tämä pelottava otus Keijupoukamaan, he lähettävät Vartijakeijut ottamaan hirviön kiinni. Fawnin täytyy tehdä kaikkensa saadakseen muut keijut luottamaan uuteen, mystiseen ystäväänsä ja pelastamaan sen. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

[Varoitus: sisältää juonipaljastuksia.] Elokuva keskittyy eläintenhoitajakeiju Fawniin; Helinä ja muut keijut esiintyvät vaatimattomissa sivuosissa. Tuttujen, tyttömäisten ja kurvikkaiden keijujen lisäksi elokuvassa nähdään tuimia keijusotureita, naispuolisia nämäkin.

Fawn on rohkea keiju, joka haluaa auttaa myös sellaisia eläimiä, joita muut keijut pitävät (usein syystäkin) vaarallisina. Erikoinen – ja hiukan pelottava – Mikä-mikä-hirviö on Fawnille aivan uusi haaste, mutta Fawnin ja otuksen välille muodostuu luja ystävyys. Vihreä komeetta uhkaa tuhota Keijupoukaman, ja vastoin vartijakeijujen käsitystä hirviön tehtävänä on pelastaa keijujen maailma, ei hävittää sitä.

Ukkosmyrsky ja Mikä-mikä-hirviön muodonmuutokset on esitetty dramaattisesti, mutta kaikki päättyy lopulta hyvin. Elokuvan loppu on onnellisuudestaan huolimatta haikea ja surullinenkin, kun kiltti hirviö vaipuu tuhatvuotiseen uneen ja keijut joutuvat hyvästelemään tämän.

Keskustelun tueksi

Mikä-mikä-hirviön arvoitus on nopeatempoisia kohtauksia ja runsaasti fantasiaelementtejä sisältävä satuelokuva. Kaikilla keijuilla on omat osaamisalueensa ja kukin on omassa lajissaan taitava. Fawnin toiminta kannustaa pohtimaan sekä ennakkoluulottomuutta että uhkarohkeutta.

Elokuvan herättämät tunteet – ilo, helpotus, suru, haikeus – kannattaa sanoittaa lapsen kanssa. Elokuvan lempeä loppu voi toimia hyvänä alustuksena luopumisen ja kuoleman käsittelylle.

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024