‹ Takaisin

Hevi reissu

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Pienen pohjoisen kylän oma poika Turo (Johannes Holopainen), ei välitä kiekosta tai autojen rassaamisesta: vapaa-ajallaan hän on seudun kovimman (ja ainoan) metalliyhtyeen laulaja. Yllättävien sattumusten kautta Turolle ja hänen bändikavereilleen (Max Ovaska, Antti Heikkinen, Samuli Jaskio) tarjoutuu kaikkien aikojen tilaisuus päästä pois kotikulmilta ja nousta isoille lavoille. Tiedossa on hevi reissu!

Uutinen leviää kuin kulovalkea ja koko kylä riemuitsee poikien puolesta, mutta matkaan ei tietenkään päästä noin vain. Turon sydämen pistää sekaisin kukkakaupan ihana Miia (Minka Kuustonen), josta myös kylän kuuluisuus, lipevä iskelmätähti ja Turon arkkivihollinen Jouni Tulkku (Ville Tiihonen) on kiinnostunut. Turon on voitettava monta vastoinkäymistä aina omasta lavakammostaan Norjan asevoimiin ja Valhallan viikinkeihin asti todistaakseen olevansa sanojensa mittainen mies ja toteuttaakseen omat ja ystäviensä unelmat.

Lähde: Filmikamari

Tietoa kasvattajalle

Hevi reissu kertoo pohjoisen pikkukylän nuorten miesten heavy metal-bändistä, joka on harjoitellut poroteurastamon kellarissa jo kaksitoista vuotta. Esiintymiskokemusta ei kuitenkaan ole kertynyt lainkaan eikä omia kappaleitakaan ole vielä syntynyt. Innokkaan rumpalin ansiosta bändi päättää rohkaistua ja nousta kellarista parrasvaloihin.

Hevi reissun keskeisin myönteinen sisältö on päähenkilö Turon rohkeus olla oma itsensä ulkopuolisista paineista huolimatta. Vaaditaan sinnikkyyttä tavoitella jotain täysin erilaista, kuin mihin syrjäisessä pikkukylässä on totuttu. Bändin jäsenten yhteishenki on rikkumaton ja vaatimaton sankari onnistuu kääntämään jopa kovan esiintymispelkonsa voitoksi. Ahdasmielisyydestään huolimatta pikkukylä esitetään turvallisena ja idyllisenä yhteisönä, jossa jopa mielenterveyspotilaista pidetään hyvää huolta.

Musiikkigenreä jonkin verran tuntevalle komedian nautittavuutta lisäävät viittaukset heavy-kliseisiin – mukaan ujutettuja vitsejä okkultismista vereen ja  basistivitseihin voi bongailla elokuvan alusta loppuun saakka.

Hyvä tietää: Elokuvassa on voimakasta kielenkäyttöä sekä yksi seksikohtaus.

Keskustelun tueksi

  • Miksi bändin basistille ei aluksi kelvannut mikään kitaristin tarjoama riffi vaan oli tärkeää löytää täysin oma saundi?
  • Miltä kylän poliisin toiminta mielestäsi vaikuttaa? Millaisia ennakkoluuloja poliisilla on hevareita kohtaan?
  • Miten iskelmätähti Jouni Tulkku mielestäsi kohtelee naisia?
  • Turo murtautuu Ranuan eläinpuistoon hakeakseen rohkeutta ja voittaakseen ”sisäisen leijonansa” kirjaimellisesti. Oliko se tarpeen? Millaisista rohkeusleikeistä sinä olet kuullut?
  • Miksi pikkukylän nuoret miehet kutsuivat Turoa homoksi? Lue Väestöliiton blogista kirjoitus “Miksi homo on haukkumasana?” Miten Turo ratkaisi huutelun elokuvan eri vaiheissa?
  • Heavy Metal -musiikista Wikipediassa
Kirjoittaja: Saara / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hevi reissu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hevi reissu

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 13

"Lämminhenkinen komedia sopii teineille ja vähän nuoremmillekin, jos tykkää hevistä."

Arvioijan ikä: 22

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024