‹ Takaisin

Hevisaurus

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Toni kuulee metsästä outoa ääntä ja saa kuvattua kameralla merkillisen jalanjäljen maastossa. Toni houkuttelee Suvin mukaansa tutkimaan mitä ihmettä oikein on tekeillä. Nokkelina tyyppeinä lapset päätyvät pian hassujen, vihreiden, muinaisia dinosauruksia muistuttavien olentojen jäljille. Lapset huomaavat, että eivät olekaan ainoat, jotka ovat kiinnostuneita näistä railakasta rockmusiikkia ja ruokaa rakastavista Hevisauruksiksi itseään kutsuvista otuksista. Pian lapset päätyvätkin tilanteeseen, jossa heidän on ryhdyttävä pelastamaan Hevisaurukset ahneen liikemiehen, Maximin, kynsistä.

Hevisaurus-elokuva perustuu Hevisaurus-brändiin ja tunnettuihin dinosaurushahmoihin, jotka soittavat suosittua musiikkia lapsille. Hevisaurus on osittain animoitu live action -elokuva, jossa dinosaurushahmojen ilmeet animoidaan eläviksi. Viiden dinosauruksen muodostama lastenyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs lastenheviyhtye on julkaissut kuusi albumia, joista uusin Vihreä vallankumous julkaistiin syksyllä 2013. Hevisaurus on palkittu mm. parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Hurjat ja hullunhauskat hevisaurukset ovat monille lapsille tuttuja Hevisaurus-yhtyeestä. Nyt dinosaurukset nähdään puvustuksen ja maskeerauksen lisäksi animaation avulla astetta todellisempina mielikuvitushahmoina. Lapsi voi jäädä pohtimaan kutkuttavaa ajatusta: mitä tapahtuisikaan, jos nämä dinot kohtaisi omassa lähimetsässä – jospa sauruksia on sittenkin vielä olemassa? Jos Hevisaurus-konsepti ei ole entuudestaan tuttu, saattavat hyväntahtoiset otukset pelottaakin pienimpiä katsojia.

Nuoret päähenkilöt Toni ja Suvi tarjoavat vahvoja samaistumisen kohteita, ja heidän keskinäisen suhteensa kautta esitellään myös ongelmanratkaisumalleja. Suvi on tomera ja puhelias, Toni taas hieman hiljaisempi, omiin harrastuksiinsa uppoutuva ja siisteyteen neuroottisesti suhtautuva lapsi. Lapset ovat erilaisia, mutta lähentyvät yhteisen salaisuuden avulla ja oppivat lopulta hyviksi ystäviksi. Opetuksena on – jälleen kerran – että erilaisuus kannattaa nähdä rikkautena. Matkan varrella omista ennakkoluuloista pääsee eroon, kunhan vain uskaltaa heittäytyä mukaan.

Elokuvassa pahan roolissa on kiero liikemies apureineen. Toni ja Suvi asettuvat rohkeasti vastustamaan liikemiehen yrityksiä saada hevisaurukset omaan huvipuistoonsa esiintymään ja etsivät yhdessä ratkaisuja dinobändin ahdinkoon. Hevisaurus on kerronnaltaan selkeä ja ilmapiiriltään myönteinen elokuva. Onnellinen loppu vetää seikkailun tapahtumat yhteen, ja paha saa palkkansa.

Keskustelun tueksi

  • Millaista musiikkia Hevisaurukset soittavat?
  • Heviä soittavat dinosaurukset kohtaavat ihmisten maailmassa arkipäivän ongelmia, joita ne ratkovat omalla, dinomaisella tyylillään. Keskustelkaa siitä, miksi hevisaurukset käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Voivatko lapset – tai aikuiset – käyttäytyä samalla tavalla? Miksi, miksi eivät?
  • Mitä dinosaurukset oikeasti syövät? Milloin dinosaurukset todellisuudessa elivät?
  • Mitä liikemies Maxim halusi Hevisauruksilta? Oliko hän reilu?
  • Miten dinosaurukset päätyivät ihmisten maailmaan?
  • Hevisaurusten äiti on ihminen. Miten se on mahdollista?
  • Tavatessaan professorin Toni joutuu valitsemaan tiedeyhteisön arvostuksen ja aidon ystävyyden välillä. Toimiko Toni oikein? Mitä olisit itse tehnyt samassa tilanteessa? Millä perusteella Toni mahtoi tehdä valintansa? Mitä erilaisia syitä oikein tai väärin tekemiselle voi olla?
Kirjoittaja: Kaisa / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hevisaurus

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hevisaurus

Tylsä!

"Ei kovin hyvä elokuva. Kuuntelen nykyään YT-musicia. Tosi raivostuttava. Pikkulapset saattavat pitää tuosta leffasta, mutta minusta tämä musiikki on liian lapsellista moskaa. En voi edes sietää tätä! Hyi olkoon."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4

"Elokuva oli hauska. Jossain kohtaa vähän pelotti. Konserttikohtaus oli paras."

Arvioijan ikä: 3

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 0

AIkuisen katselijan kommentti

"Elokuva ei ollut Muumielokuvia hurjempi ja siten sopii mielestäni kaikenikäisille katsojille. Sankarin bakteerikammo kuitenkin hieman jäi mietityttämään: poika suhtautui miltei neuroottisesti bakteereihin ja tämän takia hänen vanhempansa joutuivat siivoamaan kotona jatkuvasti. Lopuksi poika "parani" bakteerikammostaan. Oliko tämä tarpeellinen juonikuvio lastenelokuvassa? Mitä tällä haluttiin kertoa?"

Arvioijan ikä: 38

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa?© Koulukino 2024