‹ Takaisin

Hobbyhorse Revolution

4-6
7-9
10-12
13-15
arkinentoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Selma Vilhusen ohjaama dokumenttielokuva nuorista keppihevosharrastajista. Erityislaatuisesta harrastuksesta on kymmenessä vuodessa tullut tuhansien nuorten rakastama ilmiö ja elämäntapa.

Keppihevonen on perinteinen lasten leikkikalu, mutta tämän päivän teinitytöt ovat luoneet sen ympärille harrastuksen ja kokonaisen maailman. Harrastajat ovat epävirallisesti ja omaehtoisesti järjestäytyneitä, he ovat Instagram-tileineen, blogeineen ja foorumeineen verkossa samaan aikaan kun he urheilevat ”keppareilla” pihoilla ja metsissä – ja he ovat tosissaan. Alati kasvava innokkaiden nuorten joukko treenaa määrätietoisesti ja järjestää valtakunnan tason kilpailuja. Harrastajien ikähaarukka laajenee jatkuvasti vanhimpien harrastajien ollessa yli 20-vuotiaita. Joukossa on nykyisin myös poikia.

Hobbyhorse Revolution on hauska ja koskettavakin tarina todellisuuden ja mielikuvituksen rajapinnassa. Elokuva seuraa kolmea nuorta naista, joiden elämään keppariharrastus on tuonut muutoksen. Dokumentaarisen materiaalin kautta piirtyy kuva harrastuksesta, joka ei suostu asettumaan lokeroihin, ja tarina nuorista, jotka uskaltavat elää omannäköistään elämää. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Hobbyhorse Revolution on lämmin ja rehellinen dokumenttielokuva kasvamisesta, kaveruudesta, yhteisöllisyydestä ja itsensä löytämisestä. Myös mielikuvituksen tärkeys sekä leikin ja luovuuden lumo ovat keskeisiä teemoja elokuvassa, joka herättelee ymmärtämään itseä ja muita. Tärkeä viesti kaiken ikäisille on, että leikki ja leikkisä ote elämään on sallittua kaikille.

Elokuvassa on mukana elämän koko kirjo myös vaikeine hetkineen ja nuoruuden tunnemyrskyt ovat aitoudessaan samastuttavia. Koskettava elokuva sivuaa myös kiusaamisen, yksinäisyyden ja ulossulkemisen teemoja, mutta yleistunnelma on positiivisuudessaan ja valoisuudessaan voimaannuttava. Todellisia ristiriitatilanteita kuvatessaan dokumentti antaa aihetta keskustella vuorovaikutuksen solmukohdista ja etsiä niihin ratkaisuja.

Hobbyhorse Revolution seuraa nuorten todellisuutta vlogeineen ja blogeineen joihin liikunnallinen harrastus luontevasti nivoutuu. Nuorten näkökulma ja oma ääni – muutamine ärräpäineenkin – pääsee esiin elokuvassa, joka puhuu myös itsemääräämisoikeuden puolesta. Elokuva kiinnostanee erityisesti hevosharrastajia, mutta keppihevoskilpailujen kisajännitykseen voi samastua helposti minkä tahansa muunkin lajin harrastaja. Tutustu myös Nyt-liitteen artikkeliin (HS Nyt 29.3.2017), jossa psykologi Kirsti Lonka luettelee asioita, joita voimme oppia dokumentissa esiintyviltä tytöiltä.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia harrastuksia sinulla on? Mitä ne merkitsevät sinulle?
  • Millaisia itseilmaisun muotoja keppihevosharrastukseen liittyy? Miten itse ilmaiset itseäsi luontevimmin?
  • Millaisiin yhteisöihin kuulut? Mitä ne sinulle merkitsevät?
  • Jotkut tytöistä näyttävät häpeilevän harrastustaan, miksi?
  • Miten kiusaamiseen olisi pitänyt puuttua?
  • Miten tyttöjen perheet olivat harrastuksessa mukana?
  • Millainen elokuvan rakenne on ja miten sen tunnelmia on rakennettu? Millainen merkitys esimerkiksi musiikilla on elokuvassa?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hobbyhorse Revolution

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hobbyhorse Revolution

"Todella voimaannuttava elokuva. Sopii tietysti aika pienillekin katsojille, varsinkin jos ovat keppariharrastajia, mutta ennen kaikkea teineille kasvukipuineen."

Arvioijan ikä: 34

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024