‹ Takaisin

Hobitti – Viiden armeijan taistelu

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Elokuvassa Hobitti – viiden armeijan taistelu Bilbo Reppulin, Thorin Tammikilven ja kääpiöretkikunnan seikkailut päättyvät. Kun kääpiöt vapauttavat kotimaansa lohikäärme Smaugin kynsistä, he päästävät samalla tietämättään valloilleen hirveän tuhovoiman. Hurjistunut Smaug kohdistaa palavan raivonsa Järvikaupungin puolustuskyvyttömiin miehiin, naisiin ja lapsiin. Takaisin saatua aarretta kuin riivattuna varjeleva Thorin uhraa ystävyyden ja kunnian aarteen puolesta, ja Bilbon kuumeiset yritykset puhua hänelle järkeä ajavat hobitin tekemään epätoivoisen ja vaarallisen valinnan.

Edessä on kuitenkin vielä suurempia vaaroja. Velho Gandalfia lukuun ottamatta kukaan ei ole aavistanut, että mahtava vihollinen Sauron on lähettänyt matkaan suuren örkkiarmeijan, joka aikoo hyökätä yllättäen Yksinäiselle vuorelle. Pimeyden voimat kerääntyvät ja yhteenotto lähestyy – kääpiöiden, haltioiden ja ihmisten tulee päättää, yhdistävätkö he voimansa vai kohtaavatko he tuhon. Bilbo huomaa joutuvansa taistelemaan sekä itsensä että ystäviensä puolesta sankarillisessa Viiden armeijan taistelussa, jossa pelissä on koko Keski-Maan tulevaisuus.

Tietoa kasvattajalle

Fantasiatrilogian viimeinen osa on nimensä mukaisesti täynnä taistelua ja toimintaa. Hobitti ja Taru sormusten herrasta –elokuvasarjojen ympärille on syntynyt valtava faniyhteisö, joka ottaa tämänkin elokuvan varmasti omakseen. Positiivisinta elokuvassa onkin sen ulkoelokuvalliset ansiot kuten juuri fanien yhteisöllisyyden tukeminen. Sisältönsä puolesta elokuva noudattaa mustavalkoista satumoraalia, jossa hyvät ovat hyviä ja pahat tosi pahoja, eikä ahneutta katsota hyvällä. Bilbo-hobitti todistaa jälleen, ettei sankaruus ole koosta kiinni. Sävy on toisinaan hyvinkin synkkä ja pahuuden ilmentyvät pelottavia.

Keskustelun tueksi

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hobitti – Viiden armeijan taistelu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hobitti – Viiden armeijan taistelu

Arvioijan ikä: 17

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024