‹ Takaisin

Hokkus pokkus Mikko Mallikas

4-6
7-9
10-12
13-15
arkinenselkeäsuosittelemme

Elokuvan synopsis

Mikko Mallikas unelmoi omasta koirasta, koska hänestä on tullut koululainen, ja hän on pian jo seitsemän vuotta vanha. Isä on kuitenkin sitä mieltä, että hän on liian pieni niin suureen vastuuseen. Mikko yrittää kaikin tavoin vakuuttaa, että hänen isänsä on väärässä. Se ei ole aivan helppoa pienelle pojalle, jonka apuna on yhä mielikuvitusystävä ratkaisemassa pulmia. Mikko on toiveikas, kun naapurin vanha Kustaa paljastuu oikeaksi taikuriksi – mutta todellisia ongelmia ei voi ratkaista taikuudella. Mikon on tunnustettava, ettei hän olekaan vielä niin iso poika kuin haluaisi. Mutta kun unelmasta tuleekin totta, se tuntuu aivan taikuudelta. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Musiikkipitoinen elokuva kertoo pienen pojan maailmasta, jossa ei vältytä suuren maailman haasteilta: kaverisuhteet eivät ole aina ongelmattomia, eivätkä omat haaveet sovitu aikuisten näkemyksiin siitä, mikä kuusi- tai seitsemänvuotiaalle on tarpeen. Elokuva muistuttaa, että myös lasten arkinen maailma voi olla vaativa – lasten elämässä kaikki ei ole vain kivaa leikkiä. Mikko toivoo saavansa koiran, mutta isän mielestä Mikko on siihen aivan liian pieni. ”Ensi vuonna”, isä sanoo – mutta vuoden päästä Mikko on edelleen liian pieni. Tarina kietoutuu koirahaaveeseen, mutta käsittelee yleisemminkin kouluiän kynnyksellä olevan lapsen itsenäistymispyrkimyksiä sekä vastavoimana riippuvaisuutta vanhemman huolenpitoon. Mikko Mallikas ratkoo tielleen osuvia ongelmia oivaltavasti ja toisinaan myös vähemmän neuvokkaasti, sillä aina ei ole helppo toimia oikein. Asiat järjestyvät kuitenkin aina lopulta parhain päin. Elokuvan vire on myönteinen ja toiveikas. Rauhallisen elokuvan arkirealistisuus on viehättävää, mutta onpa lasten maailmassa on myös taikuutta!

Keskustelun tueksi

Elokuva tarjoaa lapselle mahdollisuuksia tarttua kehityksessään kohtaamiin haasteisiin, oppia ja kasvaa Mikko Mallikkaan mukana. Aikuista Hokkus pokkus Mikko Mallikas herättelee katsomaan maailmaa lapsen silmin. Voit käyttää seuraavia apukysymyksiä jutellessasi lapsen kanssa elokuvasta:

  • Mistä tiesit, että Mikko Mallikas oli surullinen kun ei saanut toivomaansa koiraa? Millaisia ilmeitä ja eleitä Mikolla oli? Mikä sinun ilmeesi on kun olet surullinen?
  • Mikä teki Mikon iloiseksi, vaikka hänellä ei ollut omaa koiraa? Ystävät? Taikurin kotona vieraileminen? Taikurin koiran taluttaminen? Mikä tuo sinulle iloa? Mikä sinun ilmeesi on kun olet iloinen?
  • Onko elokuvissa helppo tietää, milloin tarinan henkilöt ovat surullisia tai iloisia? Miksi, miksi ei?
  • Mitä muita tunteita Mikko näytti elokuvan aikana? Missä tilanteessa? (Vihaisuus, pettymys, onnellisuus, tyytyväisyys jne.)
  • Miten muuten kun ilmeillä elokuvissa kuvataan tunteita?
  • Muistatko, että olisit joskus pelännyt jotain elokuvissa, mitä? Millaisia ilmeitä, musiikkia, värejä muistat siitä?
  • Muistatko, että olisit ilahtunut tai tullut onnelliseksi elokuvissa? Millaisia ilmeitä, musiikkia, värejä muistat siitä?
  • Miten sinä kuvaisit iloa, mitä värejä käyttäisit? Entä millaista musiikkia valitsisit? Entä kun haluat luoda vaikkapa jännittävyyttä?
Kirjoittaja: Satu / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hokkus pokkus Mikko Mallikas

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hokkus pokkus Mikko Mallikas

Arvioijan ikä: 39

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4© Koulukino 2024