‹ Takaisin

Hotel Transylvania 2

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Draculan poppoo on taas täällä Sony Pictures Animationin uudessa monsterikomediassa Hotel Transylvania 2! Kaikki on lopultakin hyvin Hotel Transylvaniassa… Draculan tiukkaa “vain hirviöille” -sääntöä on viimein höllennetty ja ovet avattu myös ihmisvieraille. Mutta suljettujen arkunkansien takana Dracula murehtii, että hänen lutunen lapsenlapsensa Dennis, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi vampyyri, ei tahdo millään oppia vampyyrien tavoille. Niinpä Mavisin kyläillessä Johnnyn kanssa ihmissukulaistensa luona – mikä puolestaan tietää melkoista kulttuurishokkia hänelle – “vampyyrivaari” Dracula värvää kaverinsa Frankin, Murrayn, Waynen ja Griffinin järjestämään Dennisille hirviöiden alokasleirin. He eivät kuitenkaan tiedä, että Draculan ärjy ja hyvin, hyvin, hyvin vanhanaikainen isä Vlad on tulossa vierailulle hotelliin. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Hotel Transylvania 2 jatkaa edeltäjänsä linjoilla käyttämällä klassisia kauhuhahmoja vauhdikkaan kauhukomedian aineksina. Elokuva repii huumoria klassisesta goottikauhusta ja sen modernimmista muunnelmista kuten Twilight-sarjasta. Keskeisessä roolissa ovat vampyyripopulaarikulttuurin ja –perinteen kerrostumat.

Naurun kautta kauhuteemojen käsittely on omiaan pelkojen turvalliseen kohtaamiseen ja kauhuteemojen asialliseen avaamiseen. Kauhuelementit saavat erityisesti monsterifarssin loppujaksossa melko hallitsevan roolin ja saattavat varsinkin 3D-lasien läpi katseltuna saada aikaan myös aitoja kauhun kiljahduksia. Kauhusta kiinnostuneille varhaisteineille elokuva tarjoaa pelon väristyksiä ja naurua sopivassa suhteessa. Hotel Transylvania 2 viittaa nuorisokulttuuriin laajemminkin ja siitä löytyy tuttua kuvastoa Monster High -tyyppisiin ilmiöihin tutustuneille.

Teemojen tasolla elokuvassa sivutaan perhetaustojen erilaisuudesta johtuvia ristiriitoja ja kasvatuserimielisyyksiä. Elokuvan pohjalta voi saada aikaan keskustelua myös monikulttuurisuudesta ja erilaisuuden ymmärtämisestä.

Keskustelun tueksi

  • Vampyyripappa Dracula huokailee nostalgisesti, että ”ennen kaikki pahemmin” – oliko kaikki tosiaan ennen paremmin? Mistä menneiden haikailu johtuu?
  • Mavis toivoisi olevansa tavallinen – mitä tavallinen ja normaali oikeastaan tarkoittaa?
  • Millaisia sukupolvien välisiä ristiriitoja elokuvassa ilmeni?
  • Millaisessa roolissa mediavälineet kuten älypuhelimet elokuvassa ovat? Miten neuvoisit Draculaa mediavälineiden haltuunotossa?
Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hotel Transylvania 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hotel Transylvania 2

"hyvä ja hauska elokuva.Suosittelen elokuvaa lapsille.Ne laitto draculasta videon youtubeen missä se laulaa jotain."

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024