‹ Takaisin

Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla -elokuvassa kaikkien rakastama monsteriperhe lähtee risteilylle, jotta Dracula pääsisi viettämään ansaittua kesälomaa hotellin kiireistä. Drakun poppoo heittäytyy täysin rinnoin nauttimaan luksusaluksen tarjonnasta: monsterilentiksestä, eksoottisista retkistä ja kuunotosta. Unelmaloma muuttuu kuitenkin nopeasti painajaiseksi kun Mavis tajuaa, että Draku on ihastunut laivan salaperäiseen kapteeniin Erickaan, jolla on vaarallinen salaisuus, joka voi tuhota koko monsterikunnan.
(Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Hyväsydämisen hirviökaartin toilailuista kertova animaatioelokuvasarja on edennyt nyt kolmanteen osaansa. Tällä kertaa loman tarpeessa olevat hirviöt lähtevät risteilylle – Bermudan kolmioon, kuinkas muuten.

Sarjan aikaisempien osien tapaan tämäkään Hotel Transylvania ei ole jännittävä pienillekään katsojille, vaikka elokuva hyödyntääkin vampyyrien ja Frankensteinin hirviön kaltaista perinteistä kauhukuvastoa. Elokuvan hirviöt eivät ole pelottavia, vaan sympaattisia ja ennen muuta hassuja otuksia. Jännittävimmätkin hetket puretaan nopeasti naurun kautta. Kauhu- ja jännityselokuvlle tyypillisiä äänen- ja kuvamaailman avulla tehtyjä voimakkaita säikäytyskohtauksia ei elokuvassa ole, vaikka menoa ja melskettä muuten piisaa.

Humoristisessa elokuvassa on tarttumapintaa kaikenikäisille katsojille: mukana näytöksessä ollut 6-vuotias nautti elokuvan omituisista (ja söpöistä) monstereista ja erityisesti limahirviö oli mieleenpainuva. 8- ja 9-vuotiaat innostuivat esimerkiksi finaalin DJ-battlesta. Aikuiskatsojaa puolestaan huvittivat erityisesti perhe- ja risteilymatkailun kliseistä ja sinkkuvanhemmuudesta kumpuava huumori. Kreivi Draculan lemmenhuolien koomisuus saattaa mennä pienimmiltä katsojilta ohi, mutta perinteikäs pieruhuumori paikkaa varmasti aukkoa. Samaistumisen kohteita elokuvassa riittää jokaiseen viiteryhmään.

Koomisen ulkokuoren alta elokuvasta löytyy positiivinen arvopohja: sen keskeisin viesti on erilaisuuden hyväksyminen. Hirviöjengissä jokaisella omituisella otuksella on paikkansa yhteisössä ja kiperistä tilanteista selvitään kavereiden avulla. Ihmisten tulee hyväksyä hirviöt sellaisina kuin he ovat: erilaisina, mutta silti arvokkaina yksilöinä. Asiaan kuuluvasti hyvä voittaa lopulta pahan ja elokuva vieläpä osoittaa kuinka vanhoista vihollisista ja riitapukareista voi tulla ystäviä.

Riehakas elokuva on temmoltaan varsin nopea, mutta etenee selkeästi ja suoraviivaisesti. Myös kotimainen dubbaus on laadukasta ja selkeää, joten pienempienkin katsojien on vaivatonta seurata tarinaa.

3D-efektit ovat elokuvassa maltillisia, mutta antavat oivan lisämausteen varsinkin ensi kertaa 3D-elokuvassa käyvälle katsojalle. “Ihan kuin se juna siinä alussa olisi tullut tänne!” kommentoi 6-vuotias ensivierailuaan 3D-näytökseen. Kaiken kaikkiaan Hotel Transylvania 3:n tunnelma on iloinen ja optimistinen – turvallinen katsomiskokemus ainakin eskari-ikäisestä alkaen.

Keskustelun tueksi

  • Mikä oli suosikkihirviösi elokuvassa?
  • Hirviöiden risteilymatka suuntautuu Bermudan kolmioon. Oletko kuullut aikaisemmin Bermudan kolmiosta?
  • Minkälainen olisi sinun unelmalomasi hirviöiden kanssa?
  • Miksi Van Helsing haluaa tuhota kreivi Draculan?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024