‹ Takaisin

Huippujengi Himalajalla

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenhyviä roolimallejatoimivaa yhteistyötäsuosittelemme

Elokuvan synopsis

Löytöretkeilijä ja seikkailija Sir Lionel Frost pitää itseään maailman parhaana myyttien ja mystisten hirviöiden tutkijana, mutta jostain kumman syystä muut eivät ole hänen kanssaan aivan samaa mieltä. Kun Sir Lionel Frost saa kirjeen kaukaa toiselta mantereelta, hän päättää näyttää epäilijöilleen ja matkaa kaukomaille todistaakseen aivan erityisen olion, isojalan, olemassaolon. Kirjeen kirjoittajaksi paljastuu herra Link, puuttuva linkki ihmislajin kehityksessä apinan ja ihmisen välillä.

Suloinen, karvainen ja ihastuttavan kirjaimellinen herra Link on yksinäinen ja kaipaa lajitovereidensa seuraan Himalajan vuoristoon. Siksi tämä maailman rakastetuin legenda rekrytoi tutkija Sir Lionel Frostin auttamaan häntä löytämään kauan kadonneet sukulaisensa tarunomaisessa Shangri-Lan laaksossa. Yhdessä seikkailijatar Adelina Fortnightin kanssa hurjapäinen huippujengi matkustaa maailman halki Himalajalle. Matkasta kehkeytyy vuosisadan seikkailu!

Huippujengi Himalajalla on maineikkaan Laika-studion sydämellinen stop-motion -animaatio, jonka keskiössä ovat erilaisuus, ystävyys ja itsensä hyväksyminen. Peloton päähenkilötrio oppii matkallaan, että joskus perheen voi löytää paikoista, joista sen viimeisenä olettaisi löytävänsä.

Kaikki Laikan edelliset neljä elokuvaa ovat olleet paitsi arvostelumenestyksiä ympäri maailman, myös ehdolla parhaan animaation Oscarin saajiksi.

(Lähde: Cinemanse)

Tietoa kasvattajalle

1800-luvulle sijoittuvan seikkailukertomuksen pääosassa on odottamaton ystävyys. Sir Lionel Frost on itsekeskeinen tutkimusmatkailija, joka on tottunut toiminaan täysin oman halunsa mukaan. Tutustuminen isojalkaan sekä vanhan ystävän uudelleen löytäminen tuovat hänestä esiin vähitellen myös empaattisemman puolen.

Elokuvan teemoina ovatkin toisen edun laittaminen oman edelle sekä ystävien ja yhteistyön merkitys. Tarinan opetus on, että koti on siellä missä läheisetkin ja aitoon kaveriporukkaan kelpaa mukaan sellaisena kuin on.

Helposti ymmärrettävää juonta elävöittävät nokkela huumori sekä sympaattiset henkilöhahmot. Jännitystä ja tappelukohtauksia on sen verran, että aivan nuorimmille elokuva voi olla turhan hurja. Mukana on paitsi nyrkkitappeluita myös aseella uhkaamista ja kuoleman uhkaa erityisesti intensiivisessä lopputaistelussa Himalajan huipulla. Loppu on kuitenkin sankareiden kannalta onnellinen.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Sir Lionel Frost halusi seikkailijoiden kerhoon niin kovasti?
  • Millainen kerho mielestäsi oli? Millaisia arvoja sen jäsenet kannattivat?
  • Millaisia lumimiehet olivat? Miltä heidän suhtautumisensa tuntui herra Linkistä?
  • Miten Frost muuttui elokuvan aikana?
  • Mistä syistä maailman muuttuminen ja kehitys voivat joskus tuntua pelottavilta?
  • Millaisia sukupuolirooleja elokuvassa mielestäsi oli?
  • Missä kaikkialla seikkailijat kävivät? Miten maailma on muuttunut sitten elokuvan esittämän ajan? Vieläkö uskot löytöretkeilijöille löytyvän töitä?

Tutustu myös Koulukinon Huippujengi Himalajalla -oppimateriaaliin!

Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Huippujengi Himalajalla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Huippujengi Himalajalla

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024