‹ Takaisin

Hurja jengi

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinenonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Aaron Blabeyn suosittuun kirjasarjaan perustuvassa DreamWorks Animationin toimintaseikkailussa eläinpahisten rikollisjengi punoo kaikkien aikojen ovelimman juonen — he ryhtyvät mallikansalaisiksi.

Hurja jengi koostuu viidestä konnasta. Joukioon kuuluvat sulava taskuvaras herra Susi, kaiken kokenut murtovaras herra Käärme, naamioitumisen mestari herra Hai, äkkipikainen korsto herra Pirajia ja naseva hakkeri neiti Tarantella.

Mutta kun vuosikausia jatkuneiden huijausten ja takaa-ajojen jälkeen jengi jää viimeinkin kiinni, herra Susi tekee diilin, jota hänellä ei ole aikomustakaan noudattaa: vankilalta välttyäkseen Hurja jengi ryhtyy kiltiksi.

Professori Marmeladin, nirppanokkaisen mutta ihastuttava marsun opastuksella Hurja jengi aikoo saada maailman uskomaan heidän parantaneen tapansa. Mutta pikkuhiljaa herra Susi alkaa epäillä, että hyväntekeminen tarjoaa sitä, mitä hän on aina kaivannut: hyväksyntää. Joten kun kaupunkia uhkaa uusi pahis, herra Susi päättääkin yrittää tehdä porukastaan oikean hyvisjengin. (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Vauhdikas veijarikomedia Hurja jengi kertoo petoeläinten muodostamasta rosvokoplasta, joka joutuu kokeilemaan, millaista on elää hyvillä tavoilla. Jengin jäsenet ovat pahoja – ovathan he varkaita – mutta eivät kuitenkaan tarinan pahiksia. Hurja jengi on toimenkuvastaan huolimatta lämminhenkinen porukka, jossa pidetään huolta, tunnetaan toistensa oikut eikä koskaan jätetä kaveria. 

Nopeatempoisen, ryöstö- ja toimintaelokuvista ammentavan toiminnan ja sarjakuvamaisen väkivallan lomassa pohditaan hyvyyttä, ystävyyttä, valintoja ja ennakkoluuloja. Hurjan jengin susi, käärme, hai, piraija ja tarantula ovat tottuneet siihen, että he ovat pahiksia kaikissa tarinoissa, ja toteuttavat tätä oletusta nyt aivan tietoisesti. Kaikesta huolimatta he oppivat, että hyvyys kannattaa ja että mikään ei ole tärkeämpää kuin uskollinen ystävyys. 

Elokuva perustuu samannimiseen, runsaasti kuvitettuun ja osin sarjakuvamaiseen kirjasarjaan. Sarjasta on julkaistu suomeksi kuusi osaa. 

Keskustelun tueksi

  • Marsu sanoo Sudelle, että hänen pitää valita joko ystävänsä tai hyvä elämä. Voivatko ystävät olla huonoja? Voivatko ystävät tehdä elämästä huonoa? 
  • Mitä hyvyys tarkoittaa? Millaiset teot ovat hyviä, millaiset pahoja?  
  • Ketkä elokuvassa ovat hyviä, ketkä pahoja? Voiko hyvyyttä tai pahuutta päätellä ulkonäöstä? Voiko joku olla samaan aikaan hyvä ja paha? 
  • Kenelle suosittelisit Hurja jengi –elokuvaa? 
  • Vinkki! Tutustu alkuperäiseen Hurja jengi– kirjaan ja muihin samantyylisiin kirjoihin Kirjasammon Sivupiirissä.
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hurja jengi

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hurja jengi

Hyvä

"Tosi hyvä"
Ropos

Arvioijan ikä: 8

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Arvioijan ikä: 27

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 9© Koulukino 2024