‹ Takaisin

Hymyilevä mies

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä, jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla. Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask, itsekin aikoinaan menestyksekäs nyrkkeilijä ja nyttemmin valmentaja, on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen: Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi. Kaikki on kiinni Ollista.Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa palavasti Raijaan. Keskiyön auringon maaseutumaisemista Helsingin kiireiseen vilinään joutuva Olli olisi mieluummin Raijan kanssa kuin jatkuvan harjoittelun lisäksi juttelemassa sponsorien kanssa ja esiintymässä kisavalmisteluja taltioivalle kuvausryhmälle. Hymyilevä mies on sydämellinen ja leikkisä tarina epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta; miehestä joka on pakotettu esittämään roolia joka ei hänelle sovi, ja sen myötä valmis oivaltamaan mistä onni syntyy.

 (Lähde: B-plan Distribution)

Tietoa kasvattajalle

Hymyilevä mies ottaa kantaa siihen, mikä elämässä on tärkeintä. Urheiluelokuville epätyypillisesti tarinan keskiössä ei ole kisavoitto; tositapahtumiin perustuva elokuva edustaa yritteliäisyyttä, sinnikkyyttä, ystävyyttä ja ystävällisyyttä. Juonta kuljettavat romanttinen rakkaus ja Mäen nyrkkeilytreenit. Kilpailuhenkeä edustaa valmentajaystävä Elis, joka kannustaa Ollia uskollisesti, jopa oman perheonnensa kustannuksella.

Hymyilevä mies voitti Cannesin elokuvajuhlilla arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon. Elokuva on kuvattu poikkeuksellisesti 16 millimetrin filmille.

Keskustelun tueksi

  • Elokuva on saanut englanninkielisen nimen The Happiest Day in the Life of Olli Mäki. Mihin elokuvan nimi viittaa?
  • Miksi Mäki ei saisi rakastua kesken intensiivisen treenikauden? Voivatko tunteet haitata kilpaurheilua? Miten? Millaisia tunteita kilpailuissa tarvitaan?
  • Hymyilevä mies sijoittuu 1960-luvulle. Mistä tämän voi päätellä? Elokuva on kuvattu 2010-luvulla; millaisilla keinoilla illuusio 60-luvusta on saatu aikaan?
  • Millaisen kuvan Hymyilevä mies antaa 60-luvusta? Mikä oli siihen aikaan erilaista kuin nykyisin? Keskustele aiheesta jonkun 60-luvulla eläneen kanssa!
  • Onko Hymyilevä mies mielestäsi tyypillinen Suomalainen elokuva? Miksi, miksi ei?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Hymyilevä mies

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Hymyilevä mies

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024