‹ Takaisin

I Feel Pretty

4-6
7-9
10-12
13-15
ajatuksia herättävähumoristinenselkeä

Elokuvan synopsis

Renee (Amy Schumer) on kuin kuka tahansa tavallinen nainen: hän painii itseluottamuksen puutteen kanssa päivittäin. Eräänä päivänä Renee kolauttaa kallonsa jumppatunnilla ja virottuaan hän yllättäen uskoo olevansa kaunein ja pystyvin nainen, mitä maa päällään kantaa! Uusi asenne muuttaa hänen elämänsä perin pohjin. Mutta mitä tapahtuu, kun Renee huomaa, että hänen peilikuvansa on todellisuudessa entisellään? (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

I Feel Pretty on yhdysvaltalaiskoomikko Amy Schumerin esittämän Reneen kehityskertomus ja vahva kannanotto itsensä hyväksymisen puolesta. Viesti on selkeä: kun olet sinut itsesi kanssa, voit olla tyytyväinen ja onnellinen. Vasta kun Renee näkee itsensä kauniina ja taitavana, hän uskaltaa tavoitella unelmiaan. Itsevarmana hän on myös muiden silmissä viehättävä ja kyvykäs. Jatkuva vertailu toisiin sekä epävarmuus omasta kehosta ja taidoista johtavat siihen, ettei elämästä uskalla nauttia täysin siemauksin.

Tarinan ydinsanoma on itsensä hyväksymisessä ja ulkonäkökeskeisyyden arvostelussa, mutta viestiä korostetaan räikeiden vastakkainasettelujen kautta. Esimerkiksi kuntosalin ja kosmetiikkayrityksen naiset esitetään varsin kapean kauneusmuotin kautta. On myös syytä pohtia kriittisesti elokuvassa korostettua asetelmaa, jossa Reneen ja hänen ystäviensä kaltaiset naiset edustavat vastakohtaa ns. hyvännäköisille naisille. Lisäksi Reneen terve itsetunto saa harmillisesti myös ylimielisyyden piirteitä.

Yhtä kaikki elokuva antaa parhaimmillaan työkaluja lempeämmän minäkuvan rakentamiseen ja muistuttaa siitä, että jokaisella on oikeus olla tyytyväinen kehoonsa ja tuntea itsensä kauniiksi. Reneen elämäniloisella hahmolla voi olla voimaannuttavia vaikutuksia huonon itsetunnon ja ulkonäköpaineiden kanssa kamppaileville.

Keskustelun tueksi

  • Pohdi elokuvan hahmoja. Millaisia roolimalleja ja ihmissuhdemalleja elokuva tarjoaa?
  • Onko Renee tyypillinen elokuvan naispäähenkilö? Millä tavalla on tai ei ole?
  • Mitä tarkoittaa kehopositiivisuus (englanniksi body positivity tai body positive)? Kehopositiivisuudesta löytyy juttuja suomeksi ja englanniksi mm. useista blogeista ja vlogeista sekä Instagramista tunnisteilla #kehopositiivisuus #bodypositivity #bodypositive. Mitä ajatuksia kehopositiivisuus sinussa herättää?
  • Mistä hyvä itsetunto muodostuu? Miten sitä voi vahvistaa ja mitkä seikat puolestaan voivat heikentää itsetuntoa? Onko itsetunto aina yhteydessä ulkonäköön?
  • Miten vanhemmat voivat auttaa lasta ja nuorta terveen itsetunnon rakentamisessa?
  • Miten muiden ihmisten kommentit voivat vaikuttaa itsetuntoon myönteisesti tai kielteisesti?
  • Mitä mieltä olet kauneusihanteista? Näkyykö elokuvissa, TV-sarjoissa, mainoksissa, mediassa ja julkisuudessa eri näköisiä, -kokoisia ja -tyylisiä ihmisiä? Aiheuttavatko mainokset, media ja julkkikset ulkonäköpaineita? Onko tytöillä ja pojilla samanlaisia ulkonäköpaineita?
  • Hyvinvointi on ulkonäköä laajempi asia. Mitkä asiat auttavat sinua voimaan hyvin? Entä millaisina hetkinä tunnet itsesi erityisen hyvinvoivaksi ja onnelliseksi?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta I Feel Pretty

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta I Feel Pretty

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024